Începe al treilea weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-Fit in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-al-treilea-weekend-al-festivalului-international-de-teatru-de-strada-b-fit-in-the-street/

După ce spectacolele de teatru de stradă din primele două weekenduri de festival au adunat mii de bucureşteni şi turişti pe străzile Capitalei, B-FIT in the Street! revine, de astăzi (între 14 şi 16 iulie), cu o nouă rundă de reprezentaţii în premieră.

Un articol de Petre Ivan|14 iulie 2017

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din ţară, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale şi peste 300 de artişti din nouă ţări.

Bizarerii Baroce

Programul celui de-al treilea weekend se remarcă prin reprezentaţii de excepţie, care se vor desfăşura în cinci zone cheie: Piaţa Universităţii, Centrul Istoric, Piaţa George Enescu, Calea Victoriei şi Piaţeta Odeon.

De vineri până duminică, între orele 19 şi 23 bucureştenii se pot întâlni cu percuţioniştii Batucada from Lanzarote din Spania, cu artiştii pe catalige de la Enchanted Garden sau cu toboşarii din Marea Britanie de la Spark.

Sâmbătă, 16 iulie, Parada B-Fit in the Street! începe la ora 22:20 şi aduce pe Calea Victoriei ritmurile braziliene de samba cu influenţe africane ale toboşarilor spanioli Batucada from Lanzarote, show-ul vizual şi acustic greu de uitat al artiştilor britanici de la Spark.

În completarea dansului energic al muzicienilor percuţionişti, artiştii pe catalige de la Enchanted Garden transformă Calea Victoriei într-o grădină magică şi plină de culoare, ajutaţi de pleiada de libelule, furnici, albine şi alte creaturi vesele din spectacolul Invazia (Teatrul Masca).

Păstrând nota dinamică, programul B-FIT in the Street! din perioada 14 – 16 iulie cuprinde şi spectacole fixe în Piaţa Universităţii, Piaţeta Odeon, Piaţa George Enescu şi Centrul Istoric.

Vineri, 15 iulie, în Piaţa Universităţii, producţia românească a tinerilor artişti de la Flamestorm va avea două reprezentaţii: 21:40 – 22:00 şi 22:15 – 22:35.

Enchanted garden

Şi, pentru că nici un weekend la B-FIT in the Street! nu poate exista fără teatru de stradă produs în România, spectacolul Bizarerii baroce (Teatrul Masca), în regia lui Mihai Mălaimare aduce în Centrul istoric, vineri, 14 iulie, de la ora 19:00 grandoarea secolului 18 în Europa.

Pasiunea, creativitatea şi prietenia sunt forţele motrice din spatele trupei OK World Wide, prezentă în festival cu spectacolul Street life, un mix de acrobaţii, freerunning şi parkour pe muzică hip hop.

Artiştii autodidacţi de la OK World Wide au ajuns în semifinalele Britain’s Got Talent şi au câştigat titlul echivalent în România. Spectacolul va avea două reprezentaţii în fiecare seară din acest weekend, în Piaţeta Odeon (20:30 – 20:45 şi 21:30 – 21:45).

O poveste muzicală pe o scenografie mereu în schimbare, poate fi văzută în cadrul spectacolului Bal des Anges, care va avea loc în Piaţa George Enescu, sâmbătă, de la ora 21:30. Spectacolul are programată o singură reprezentaţie în cadrul festivalului.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate şi în weekendurile 21 – 23 iulie şi 28 – 30 iulie.

Programul complet al Festivalului, aici.

Foto: B-Fit in the Street – facebook

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.