Începe Anim’est 2018. Ce puteți vedea în prima zi
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-animest-2018-ce-puteti-vedea-in-prima-zi/

Another Day Of Life, o producţie a multipremiatului studio polonez Platige Image, unul dintre cele mai spectaculoase lungmetraje de animaţie ale anului, deschide astăzi, de la 18.30, la Cinemateca Eforie, ediţia cu numărul 13 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2018

Another Day Of LifeVarşovia, 1975. Kapuściński este un jurnalist trecut prin multe, un idealist şi amator de cauze pierdute şi revoluţii. Îl convinge pe şeful său de la agenţia de presă poloneză să-l trimită în Angola, ţară zguduită de un război civil în lupta ei pentru independenţă. Kapuściński se aruncă într-o aventură aparent sinucigașă, ajungând în inima conflagraţiei. Angola îl va schimba o dată pentru totdeauna: un simplu reporter la plecarea din Polonia, el se va întoarce acasă un adevărat scriitor.

Professor Balthazar – Minimest

De la orele 12:00 și 14:00, Cinema Elvire Popesco le dă întâlnire celor mici cu celebrul Profesor Balthazar, personajul central al unuia dintre cele mai populare seriale animate produse în Croaţia, lansate în urmă cu 50 de ani.

Avant-garde & Experimental 1&2

Primele două calupuri de scurtmetraje din retrospectiva Avant-garde & Experimental, filme care explorează noi limite în animație, grupate cronologic – de la pionieri ai genului la producţii contemporane – se văd la Cinema Elvire Popesco de la 16.00 și 18.00.

North Of Blue

Lungmetrajul de animație abstract nominalizat la Premiul Cristal la Annecy, în regia lui Joanna Priestley, aduce un omagiu adus misterioaselor peisaje înghețate ale nordului extrem. De văzut vineri – de la 20:00, la Cinema Elvire Popesco.

Foto: Anim’est, Another Day Of Life – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.