Începe Arkadia Shortfest, la Băicoi
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-arkadia-shortfest-la-baicoi/

Oraşul Băicoi din judeţul Prahova va fi gazda  Festivalului Internaţional de filme de scurtmetraj „Arkadia Shortfest”,  în perioada 11-12 iulie.

Un articol de Elena Simion|10 iulie 2014

La mijlocul lunii iulie, Uzinele Camexip din orașul Băicoi își vor opri utilajele pentru a găzdui o serie de manifestări culturale, propuse de Asociația Culturală Arkadia. Pentru a primi spectatorii unui minifestival de filme scurte românești și internaționale, spațiul industrial va fi transformat în cinematograf și galerie de artă.

Tema festivalului este orașul contemporan, cu tot ce presupune el: aglomerare, industrializare, mecanizare, urbanism, schimbare, arhitectură, dezvoltare. Pe parcursul celor două zile în care se va desfășura festivalul, vor fi proiectate peste 8 ore de filme de scurtmetraj.

Ediția din acest an are două secțiuni: Competiția de filme de scurtmetraj studențești, naționale și internaționale, cu votul publicului și  Proiecții ale scurtmetrajelor premiate în ultimii doi ani la cele mai importante festivaluri naționale și internaționale de profil. Sâmbătă, de la ora, 18:00, va avea loc workshopul „Declarație de intenție: Nu există personaj!” susținut de prof. univ. dr. Adrian Titieni,rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie “I. L. Caragiale” din București.

Pe lângă spectacolul cinematografic, publicul Arkadia Shortfest va putea vizita două expoziții organizate în spațiul neconvențional al uzinei: o expoziție de fotografie industrială veche, în parteneriat cu Muzeul Național al Petrolului și o expoziție de grafică. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 iulie, spectatorii pot face drumeții în natură cu bicicletele puse la dispoziție de echipa Arkadia, se pot urca la bordul unui motoplanor pentru a admira de la înălțime măreția Masivului Bucegi sau se pot relaxa la piscină.

INFO

Orașul Băicoi se află pe DN1 București – Brașov, la aproximativ 80 km depărtare de Capitală, în mijlocul județului Prahova. Localitatea este situată pe un uriaș masiv de sare, din care ies la suprafață izvoare de apă sărată cu proprietăți curative. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru importantele zăcăminte de petrol și gaze naturale. Orașul Băicoi se numără printre zonele cu cele mai multe zile însorite pe an din România și este orașul pe unde trece Paralela 45.

Asociația Culturală Arkadia este o organizație neguvernamentală, nonprofit, înființată în anul 2013 din inițiativa unui grup de specialiști din diverse domenii. Scopul Asociației este de a iniția, derula și promova proiecte legate de dezvoltarea științifică, artistică și culturală. Astfel, Arkadia își propune să recultive idealurile unei culturi de o înaltă calitate, caracterizată prin valoare, originalitate și bun gust.

Locurile la „Arkadia Shortfest” sunt limitate. Accesul se face pe bază de rezervare. Suportul pentru o zi de festival este de 15 RON/Persoană. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0737 543 501 sau la adresa [email protected].

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.