Începe Berlinala 2019. Fatih Akin, Andie MacDowell şi Wim Wenders, printre invitaţi
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-berlinala-2019-fatih-akin-andie-macdowell-si-wim-wenders-printre-invitati/

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 – 17 februarie.

Un articol de Petre Ivan|7 Februarie 2019

Ceremonia de deschidere va fi găzduită şi anul acesta de Anke Engelke şi va fi transmisă live pe berlinale.de, de la ora locală 19.30.

Alături de Binoche vor sta criticul şi scriitorul Justin Chang (SUA), actriţa Sandra Hüller (Germania), regizorul Sebastián Lelio (Chile), curatorul Rajendra Roy (SUA) şi regizoarea, actriţa şi producătoarea Trudie Styler (Marea Britanie).

Juriul internaţional va decide câştigătorii Ursului de Aur şi Urşilor de Argint dintre cele 17 filme incluse în competiţia de anul acesta.

Filmul care va deschide festivalul este „The Kindness of Strangers” al lui Lone Scherfig, prezentat în premieră mondială. Regizoarea şi echipa filmului ei, din care fac parte Zoe Kazan, Tahar Rahim, Andrea Riseborough, Bill Nighy, Caleb Landry Jones, David Dencik, Nicolaj Kopernikus şi Esben Smed Jensen, îl vor prezenta la Berlinale Palast.

Pe covorul roşu sunt aşteptaţi şi membrii celorlalte jurii, dar şi politicieni germani şi străini, între care ministrul german de Externe, Heiko Maas, şi cel norvegian al Culturii, Trine Skei Grande.

Între invitaţii galei se numără Fatih Akin, Martina Gedeck, Sebastian Koch, Alexandra Maria Lara, Andie MacDowell, Wim Wenders, Johanna Wokalek şi Hanns Zischler.

România va fi prezentă în festival cu „Monştri./ Monsters.”, lungmetrajul de debut al lui Marius Olteanu, care va avea premiera mondială în secţiunea Forum, unde au fost selectate în total 39 de filme. Producţia românească va concura şi pentru premiul ce va fi acordat celui mai bun lungmetraj de debut.

Actriţa britanică Charlotte Rampling va primi Ursul de Aur onorific la Berlinală, unde îi va fi dedicată o retrospectivă alcătuită din zece pelicule.

Câştigătorii Berlinalei 2019 vor fi anunţaţi pe 16 februarie.

Foto: Berlinala – facebook

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

Page 1 of 25412345...102030...Last »