Începe cel mai mare Bookfest din istorie
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-cel-mai-mare-bookfest-din-istorie/

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a, va avea loc între 30 mai şi 3 iunie, într-un nou spaţiu de la Romexpo, Pavilionul B2, unde Statele Unite reprezintă ţara invitată de onoare.

Un articol de Petre Ivan|29 mai 2018

Cea de-a XIII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2. Iubitorii de carte se vor bucura anul acesta de standuri considerabil mai mari, implicit de o ofertă de carte mai diversă (peste 150 de expozanți), dar și de reduceri considerabile de preț.

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), Grigore Arsene, a precizat pentru News.ro că ediţia din acest an oferă entităţilor editoriale prezente un spaţiu mult mai generos de expunere (15.000 de metri pătraţi) şi vizitatorilor posibilitatea de a găsi mult mai uşor volumele dorite.

“Ediţia din acest an va fi altfel. Este prima dată când un târg de carte din România se desfăşoară într-un spaţiu adecvat. Până acum era ori acea “ciupercă”, unde era nebunia cu mersul pe nivele, cu saloane în care ameţeai, acum, aici este un dreptunghi care are o suprafaţă mai mare cu 50% decât am avut până acum în orice loc, în care editurile se pot aşeza în mod natural şi în care publicul poate să vadă producţia editorială în ansamblul ei, fără să umble, să caute”, spune Grigore Arsene, subliniind că “toate târgurile mari din lume se desfăşoară în astfel de săli iar noi nu aveam un astfel de spaţiu”.

Despre invitatul de onoare al Salonului, Grigore Arsene a declarat: “A fost o discuţie foarte lungă cu SUA. La ei, editurile sunt puteri în sine şi este foarte dificil să organizezi aşa ceva. Ei nu prea acceptă lucrul acesta, dar au spus da. În felul acesta toate traducerile din literatura de fiction şi de nonfiction vor fi puse în evidenţă prin această „pălărie” mare, ţară invitată, vor fi şi evenimente specifice. Ei şi-au ales ca temă literatura sudistă, şi mai ales literatură sudistă feminină”.

Deschiderea oficială a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc miercuri, 30 mai, la ora 12.00. Inaugurarea standului Statelor Unite ale Americii este programată la ora 13.00.

Copiii vor avea propriul lor Bookfest – Bookfest Junior, un spaţiu dedicat exclusiv lansărilor şi evenimentelor pentru cei mici.

Anul acesta, vor fi circa un milion de cărţi, cu reduceri de până la 80% din preţul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecţii de filme şi lansări de carte de care publicul se poate bucura în cele cinci zile de Bookfest.

Intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele şi proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 30  mai – 10.00-20.00; joi, 31 mai – 10.00-20.00; vineri, 1 iunie – 10.00-21.00; sâmbătă, 2 iunie – 10.00-21.00; duminică, 2 iunie – 10.00-20.00.

Foto: Bookfest  – facebook. Sursa: News.ro

10
/03
/21

Miercuri, 10 martie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești și Polirom (facebook.com/Carturesti și facebook.com/polirom.editura), Bogdan Crețu și Ovidiu Șimonca vor avea un dialog despre literatură, critică literară, inorogi și alte dihănii, pornind de la volumele „Cornul Inorogului” (Polirom, 2021) și „Inorogul la portile Orientului. Bestiarul lui Dimitrie Cantemir”(Cartier, 2021).

09
/03
/21

Voce unică a noii generații de scriitori germani, Daniela Krien a primit, în 2020, pentru opera sa în proză, Sächsischer Literaturpreis. Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Iubirea în caz de urgență”, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea Danielei Ștefănescu.

07
/03
/21

Marți, 9 martie, la ora 19.30, puteți asista la o întâlnire #Live #Online cu Andrei Cornea și Cristian Pătrășconiu despre volumul „Excepția.O încercare de antropologie filozofică”, recent apărut la Humanitas.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

03
/03
/21

Joi, 4 martie, începând cu ora 18.00, Editura Pandora M și British Council România îi invită pe iubitorii de literatură la un dialog online ce are în centru romanul „Hamnet” de Maggie O’Farrell, cartea anului 2020.

25
/02
/21

Festivalul Despre lumea în care trăim, seria anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, a ajuns la a patra ediție și va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate.

24
/02
/21

„Apeirogon”, romanul irlandezului Colum McCann, este una dintre cele mai cuprinzătoare cărți care abordează conflictul dintre Israel şi Palestina în mileniul III.

18
/02
/21

Colecția „Top 10+”, unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale Polirom, a împlinit zece ani de existență.