Începe Gărâna Jazz Festival în Munții Semenic
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-garana-jazz-festival-in-muntii-semenic/

Joi, 12 iulie, începe Gărâna Jazz Festival, ediţia cu numărul 22 – un festival iubit pentru starea de spirit la care contribuie, deopotrivă, muzica, peisajul splendid, gastronomia şi farmecul satului bănăţean.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2018

Cele trei scene din Munții Semenic (Poiana Lupului, Hanul la Răscruce și Biserica Catolică din Văliug) își așteaptă iubitorii de jazz din toată Europa, pentru a se bucura de cele 25 de concerte susținute de muzicieni din 16 țări, inclusiv România.

Line-up 
Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen’s Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio și Tore Brunborg,Stefano Battaglia Trio,Emil Bîzgă Quartet – Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crișovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.garana

Program
Programul complet al concertelor în funcție de scene și ore de începere este disponibil aici.

Bilete
Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, o mai puteți face online pe www.garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.

Kit de festival
Serile la Gărâna pot fi destul de friguroase, ținând cont că ne aflăm la peste 1000 de metri altitudine. Pe timp de seară temperatura este de 10-11 grade Celsius, iar în timpul zilei vor fi până la 27 de grade. Spectatorii sunt sfătuiți să pună în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la munte. Din fericire, nu sunt anunțate ploi, dar, pentru orice eventualitate, nu ar trebui să lipsească din bagaje hainele impermeabile. Peste zi se poate face plajă și baie în lacurile din zonă (Lacul 3 Ape, Văliug), așa că, pe lângă pelerina de ploaie, puteți lua cu voi și costumul de baie. Mai multe despre bagaje la Gărâna Jazz Festival.

Dacă nu ați apucat încă să vă rezervați cazare, recomandăm opțiunea campării – este cea mai populară variantă de cazare la festival. O recomandăm mai ales pentru cei obișnuiți cu șederea la cort. Camparea se poate face pe dealuri, peste drum de scenă sau în curțile sătenilor. Este important să fiți înarmați cu echipamentul potrivit pentru camping: izoprene, saltele, saci de dormit, lanterne și, mai ales, haine groase. Detalii despre campare.

Brothers

Drum
Pe site-ul festivalului sunt disponibile cele mai ușoare rute cu mașina, trenul sau avionul. Pentru opțiunea de carpooling găsiți detalii aici. Nu ezitați să postați anunțul vostru, cu siguranță se pot naște conexiuni utile.

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte
Pe lângă concerte, publicul va putea participa la prezentarea unei instalații-experiment realizată de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentația piesei de teatru “Ferma”, a trupei Auăleu, la Târgul Național de Viniluri, la expoziția de afișe de jazz, precum și la lansarea cărții “Instant Stage” semnată de Ioana Tăut.

Rymden

Împrejurimi 
Peisajul zonei în care se află Gărâna este la fel de interesant ca muzica pe care o veți asculta timp de 4 zile. Dacă ajungeți pentru prima dată la festival, luați-vă timp săexplorați împrejurimile pe timp de zi. Aici mai multe despre traseele din zonă, accesibile pe jos, cu bicicleta sau mașina, dar și despre specificul culinar al zonei.

Festivalul de jazz de la Gărâna se desfășoară anul acesta între 12-15 iulie 2018.

Concertele vor avea loc pe scena mare a festivalului din Poiana Lupului (seara, după ora 19), în curtea Hanului La Răscruce (în timpul zilei, după ora 14) și în Biserica Catolică din Văliug (de la ora 11).

Mai multe detalii despre cazare, transport şi experiența la Gărâna Jazz Festival sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro

Foto: Gărâna Jazz Festival  – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.