Începe Marele Picnic Cinematografic de la Domeniul Mogoșoaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-marele-picnic-cinematografic-de-la-domeniul-mogosoaia/

De astăzi până duminică (26-28 iulie),  trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic. Domeniul Mogoşoaia devine o vacanţă cu hamace şi filme, frisbee şi standup paddle-ing, cea mai lungă masă de picnic şi cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2019

Ateliere și yoga, public readings, coktailuri și bunătăți din Transilvania, slime și slackline și multe altele despre care poți afla din program.

Iată câteva repere concrete pentru aventurile tale la ShortsUP:

Program

Activitățile sunt împărțite în 6 categorii – În familie, Sport în joacă, Mica Scenă, La masă, Muzică (poate și dans) și, evident, Cinema.

Vineri, programul Marele Picnic se întinde între 18.00 și 23.30, iar sâmbătă și duminică de la ora 12.00 la 00.00. Ai aici programul complet de activități, pe ore și zileiată doar o mică selecție complet aleatoare:

ateliere de orientare cu busolă, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism cu Cercetașii României; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior; atelier de Parkour pentru copii;

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure;

Water sports – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy;

poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate

și te poți împrieteni cu scriitorii momentului la Mica Scenă  – colțul nostru de public reading.

nu în ultimul rând, muzică și vibe de picnic urban & soft adventures de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine

și, desigur, filme scurte minunate și amuzante – verifică programul complet al scurtmetrajelor aici.

Kit de picnic

Vremea se anunță în mare bună, cu soare și câțiva nori iar temperaturile arată o maximă de 29-30 de grade cu 17 -18 grade noaptea. În intervalele orare cu vreme schimbătoare, ne ținem de program pe cât posibil și vă ținem la curent de eventualele schimbări pe pagina evenimentului.

Atentie la minte

Confort:  Ca să stai relaxat la picnic, te sfătuim să aduci cu tine pătură/izopren și orice device anti-țânțari (Spray, loțiune, device-uri science-fiction cu ultra-sunete – orice îți asigură confortul pe durata filmelor).

Telefoane mobile – tablete pentru votul filmelor: La Marele Picnic ești membru al juriului și ai misiunea de a alege cel mai bun film al evenimentului, care va fi răsplătit cu un premiu de 1500 de Euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro, deci ai nevoie de telefon sau tabletă la îndemână.

Pentru extra-detalii, ca să fii impecabil pregătit, intră aici .

Regulament și acces

Accesul la Marele Picnic se face pe aleea principală spre Palatul Mogoșoaia – Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Copiii sub 12 ani au acces gratuit în spațiul de eveniment, și pot viziona filmele doar cu acordul părinților.

Transport

Poți veni cu mașina personală, cu bicicleta, trotineta electrică sau orice alt vehicul prietenos cu mediul și cu traficul  – punem la dispoziție rasteluri pentru biciclete. Mai mult, este permis accesul cu bicicleta pe pajiște, în zona de eveniment. De asemenea, ShortsUP pune la dispoziție transport în comun pe toată durata festivalului – intră aici ca să studiezi toate opțiunile posibile, inclusiv variantele de parcare.

Acum ai toate informațiile ca să pleci în vacanța ShortsUP, așa că ia-ți prietenii și cheful de aventură și ne vedem la Picnic!

*

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

VIHTA

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 23.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.00

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic Cinematografic – facebook

14
/08
/20

Miercuri, 12 august, a început la Sfântu Gheorghe cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Indendepent ANONIMUL IIFF. Dacă în mod obișnuit la proiecții participau aproximativ 3500 de persoane, anul acesta evenimentul se desfășoară în condiții speciale, impuse de pandemie, numărul maxim de spectatori fiind de 400 de persoane la fiecare proiecție, multe dintre acestea sold-out.

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

Pagina 1 din 26812345...102030...Ultima »