Începe Marele Picnic Cinematografic de la Domeniul Mogoșoaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-marele-picnic-cinematografic-de-la-domeniul-mogosoaia/

De astăzi până duminică (26-28 iulie),  trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic. Domeniul Mogoşoaia devine o vacanţă cu hamace şi filme, frisbee şi standup paddle-ing, cea mai lungă masă de picnic şi cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2019

Ateliere și yoga, public readings, coktailuri și bunătăți din Transilvania, slime și slackline și multe altele despre care poți afla din program.

Iată câteva repere concrete pentru aventurile tale la ShortsUP:

Program

Activitățile sunt împărțite în 6 categorii – În familie, Sport în joacă, Mica Scenă, La masă, Muzică (poate și dans) și, evident, Cinema.

Vineri, programul Marele Picnic se întinde între 18.00 și 23.30, iar sâmbătă și duminică de la ora 12.00 la 00.00. Ai aici programul complet de activități, pe ore și zileiată doar o mică selecție complet aleatoare:

ateliere de orientare cu busolă, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism cu Cercetașii României; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior; atelier de Parkour pentru copii;

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure;

Water sports – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy;

poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate

și te poți împrieteni cu scriitorii momentului la Mica Scenă  – colțul nostru de public reading.

nu în ultimul rând, muzică și vibe de picnic urban & soft adventures de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine

și, desigur, filme scurte minunate și amuzante – verifică programul complet al scurtmetrajelor aici.

Kit de picnic

Vremea se anunță în mare bună, cu soare și câțiva nori iar temperaturile arată o maximă de 29-30 de grade cu 17 -18 grade noaptea. În intervalele orare cu vreme schimbătoare, ne ținem de program pe cât posibil și vă ținem la curent de eventualele schimbări pe pagina evenimentului.

Atentie la minte

Confort:  Ca să stai relaxat la picnic, te sfătuim să aduci cu tine pătură/izopren și orice device anti-țânțari (Spray, loțiune, device-uri science-fiction cu ultra-sunete – orice îți asigură confortul pe durata filmelor).

Telefoane mobile – tablete pentru votul filmelor: La Marele Picnic ești membru al juriului și ai misiunea de a alege cel mai bun film al evenimentului, care va fi răsplătit cu un premiu de 1500 de Euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro, deci ai nevoie de telefon sau tabletă la îndemână.

Pentru extra-detalii, ca să fii impecabil pregătit, intră aici .

Regulament și acces

Accesul la Marele Picnic se face pe aleea principală spre Palatul Mogoșoaia – Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Copiii sub 12 ani au acces gratuit în spațiul de eveniment, și pot viziona filmele doar cu acordul părinților.

Transport

Poți veni cu mașina personală, cu bicicleta, trotineta electrică sau orice alt vehicul prietenos cu mediul și cu traficul  – punem la dispoziție rasteluri pentru biciclete. Mai mult, este permis accesul cu bicicleta pe pajiște, în zona de eveniment. De asemenea, ShortsUP pune la dispoziție transport în comun pe toată durata festivalului – intră aici ca să studiezi toate opțiunile posibile, inclusiv variantele de parcare.

Acum ai toate informațiile ca să pleci în vacanța ShortsUP, așa că ia-ți prietenii și cheful de aventură și ne vedem la Picnic!

*

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

VIHTA

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 23.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.00

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic Cinematografic – facebook

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.