Începe Marele Picnic Cinematografic de la Domeniul Mogoșoaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-marele-picnic-cinematografic-de-la-domeniul-mogosoaia/

De astăzi până duminică (26-28 iulie),  trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic. Domeniul Mogoşoaia devine o vacanţă cu hamace şi filme, frisbee şi standup paddle-ing, cea mai lungă masă de picnic şi cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2019

Ateliere și yoga, public readings, coktailuri și bunătăți din Transilvania, slime și slackline și multe altele despre care poți afla din program.

Iată câteva repere concrete pentru aventurile tale la ShortsUP:

Program

Activitățile sunt împărțite în 6 categorii – În familie, Sport în joacă, Mica Scenă, La masă, Muzică (poate și dans) și, evident, Cinema.

Vineri, programul Marele Picnic se întinde între 18.00 și 23.30, iar sâmbătă și duminică de la ora 12.00 la 00.00. Ai aici programul complet de activități, pe ore și zileiată doar o mică selecție complet aleatoare:

ateliere de orientare cu busolă, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism cu Cercetașii României; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior; atelier de Parkour pentru copii;

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure;

Water sports – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy;

poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate

și te poți împrieteni cu scriitorii momentului la Mica Scenă  – colțul nostru de public reading.

nu în ultimul rând, muzică și vibe de picnic urban & soft adventures de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine

și, desigur, filme scurte minunate și amuzante – verifică programul complet al scurtmetrajelor aici.

Kit de picnic

Vremea se anunță în mare bună, cu soare și câțiva nori iar temperaturile arată o maximă de 29-30 de grade cu 17 -18 grade noaptea. În intervalele orare cu vreme schimbătoare, ne ținem de program pe cât posibil și vă ținem la curent de eventualele schimbări pe pagina evenimentului.

Atentie la minte

Confort:  Ca să stai relaxat la picnic, te sfătuim să aduci cu tine pătură/izopren și orice device anti-țânțari (Spray, loțiune, device-uri science-fiction cu ultra-sunete – orice îți asigură confortul pe durata filmelor).

Telefoane mobile – tablete pentru votul filmelor: La Marele Picnic ești membru al juriului și ai misiunea de a alege cel mai bun film al evenimentului, care va fi răsplătit cu un premiu de 1500 de Euro. Votul se face digital, pe www.shortsup.ro, deci ai nevoie de telefon sau tabletă la îndemână.

Pentru extra-detalii, ca să fii impecabil pregătit, intră aici .

Regulament și acces

Accesul la Marele Picnic se face pe aleea principală spre Palatul Mogoșoaia – Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Copiii sub 12 ani au acces gratuit în spațiul de eveniment, și pot viziona filmele doar cu acordul părinților.

Transport

Poți veni cu mașina personală, cu bicicleta, trotineta electrică sau orice alt vehicul prietenos cu mediul și cu traficul  – punem la dispoziție rasteluri pentru biciclete. Mai mult, este permis accesul cu bicicleta pe pajiște, în zona de eveniment. De asemenea, ShortsUP pune la dispoziție transport în comun pe toată durata festivalului – intră aici ca să studiezi toate opțiunile posibile, inclusiv variantele de parcare.

Acum ai toate informațiile ca să pleci în vacanța ShortsUP, așa că ia-ți prietenii și cheful de aventură și ne vedem la Picnic!

*

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

VIHTA

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 23.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.00

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic Cinematografic – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.