Începe „Săptămâna Brâncuși”, la MNAR!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-saptamana-brancusi-la-mnar/

Cu prilejul „Zilei Brâncuşi ” care se sărbătoreşte la nivel naţional în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecţie de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu şi pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuşi care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

Un articol de Liliana Matei|17 februarie 2017

Fotografiile din prima secțiune, pe care le putem vedea la Muzeul Național de Artă, sunt imprimate după clișeele realizate în epocă de Ștefan Georgescu-Gorjan, inginerul care a coordonat lucrările de realizare și instalare a ansamblului monumental de la Târgu-Jiu. Celelalte fotografii provin dintr-o donație din anul 2006 a Centrului Pompidou din Paris și sunt imprimate după clișeele originale realizate de sculptorul român.

Expoziția va fi deschisă în Sălile Kretzulescu cu program de vizitare și în zilele de luni și marți între orele 10-18, în cadrul programului Nocturnă muzeală de sâmbătă, 25 februarie, cu acces până la orele 22, iar accesul este gratuit în calendarul anunțat.

Foto: MNAR

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.