Începe Tabăra Internațională de pictură ”Cutting Edge”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-tabara-internationala-de-pictura-cutting-edge/

Săptămâna viitoare se va deschide Tabăra Internaţională de pictură ”Cutting edge”. Acesta este un proiect în parteneriat cu Asociaţia Bioart. Tabăra de creaţie se va desfăşura la Beliş în perioada 11-20 iulie. Deschiderea oficială va avea loc în data de 10 iulie.

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2016

Vor participa 6 pictori străini (Italia și Grecia) și 14 din România. Lucrările realizate de aceștia vor fi expuse în galerii de artă din Cluj-Napoca, București, Sibiu și Oradea.

Proiectul Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016, își dorește să pună la dispoziția celor 20 tineri artiști din domeniul artelor vizuale un cadru de creație, într-o zonă pitorească și plină de valori străvechi tradiționale.

În acest mod, actul de creație va fi inspirat de către cadrul natural al stațiunii Beliș-Fântânele. Lucrările vor fi concepute sub îndrumarea a 4 specialiști consacrați în domeniul artelor vizuale – și ulterior, vor fi expuse publicului atât în cadrul comunității locale unde au fost create cât și în Cluj-Napoca pentru a beneficia de o vizibilitate mai ridicată.

Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016 îşi propune ca grup ţintă 20 tineri artişti (recrutați dinCutting Edge cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca și universități de artă din Grecia și Italia), care vor avea oportunitatea de a intra în contact şi de a crea, pentru o perioada de 10 zile, sub directa îndrumare a 4 artişti profesioniști români și străini.

Participanti:  Andacs Robert,  Andrei Nuțu, Cristian Avram,  Cristian Lăpușan, Diana Varga, Flavia Lugigan, Marcel Rusu,  Marin Tincuță, Marius Fodor, Mihai Bogdan Dragoș, Mihai Gules, Valentin Marian Ionescu,  Vlad Paraschiv, Andrei Ciurdărescu, Davide Partipilo, Mayra Stela, Michele Bellini, Elisa Lipizzi, Areti Skavantzou, Afrodite-Theodora Andreou, Prof. Dionisis Christofilogiannis.

Proiectul este finanțat din fondurile AFCN.

Foto: Cutting Edge – facebook

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.