„Genius: Picasso”. Premiera, în această seară, de la ora 21.00, la National Geographic
https://www.ziarulmetropolis.ro/genius-picasso-premiera-in-aceasta-seara-de-la-ora-21-00-la-national-geographic/

Serialul „Genius: Picasso”, cu Antonio Banderas în rol principal, va avea premiera în această seară, de la ora 21.00, la National Geographic. Al doilea sezon al serialului explorează devotamentul artistului spaniol Pablo Picasso pentru arta sa, contribuţia adusă la arta modernă şi viaţa lui personală tumultoasă.

Un articol de Petre Ivan|23 aprilie 2018

În primul episod al sezonului dedicat pictorului născut pe 25 octombrie 1881 în Málaga, telespectatorii intră în universul acestuia. Pablo Picasso încearcă să atragă atenţia asupra ameninţării crescânde a fascismului în Spania. Tânărul Picasso visează, în acest timp, să devină un mare pictor. Mai întâi, însă, trebuie să-şi găsească vocea.

Difuzat în premieră luni, 23 aprilie, de la ora 21:00, al doilea sezon al serialului din zece părţi (regizate, între alţii de Kenneth Biller şi Ron Howard), nominalizat la premiile Emmy, Globul de Aur, Screen Actors Guild, GENIUL: PICASSO explorează dăruirea expatriatului spaniol pentru arta sa, contribuţia sa la arta modernă şi viaţa sa personală zbuciumată.

Antonio Banderas  readuce la viaţă cariera artistică a lui Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Crispiniano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso. Tânărul Picasso, cel care respinge studiile academice şi se alătură cercului de tineri artişti şi scriitori boemi ce încearcă să găsească succesul în Spania şi Franţa începutului de secol XX,  este interpretat de Alex Rich.

Din distribuţie mai fac parte Maria Jose Bavio, Emma Appleton, Rebecca Calder şi Gabriel Constatin.

 Despre Pablo Picasso

Puţini pictori au fost atât de impresionant de prolifici precum Pablo Picasso. El a fost unul dintre cei mai influenţi şi apreciaţi artişti ai secolului al XX-lea, iar cariera sa s-a extins pe o perioadă de peste 80 de ani din cei 91 de viaţă, timp în care a produs un număr estimat de opere de 50.000.

Firea sa pasională şi spiritul creator nestăvilit au marcat iremediabil viaţa sa personală, care a inclus căsnicii tumultuoase, numeroase aventuri şi alianţe politice şi personale mereu schimbătoare. Reinventându-se constant, Picasso s-a străduit mereu să inoveze şi să împingă limitele expresiei artistice, ajungând să-şi creeze o reputaţie internaţională de geniu.

Foto: Genius: Picasso – Ntional Geographic

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.