Începe UrbanEye Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-urbaneye-film-festival/

Cea de-a şasea ediţie a UrbanEye Film Festival începe miercuri, 6 noiembrie, şi se va desfăşura la Cinema Elvire Popesco şi ARCUB. Tema principală a festivalului de anul acesta este natura şi oraşul.

Un articol de Liliana Matei|1 Noiembrie 2019

Între 6 și 10 noiembrie UrbanEye prezintă unele dintre cele mai impresionante și revoltătoare povești despre relația omului cu mediul înconjurător. Selecția de filme ilustrează diferite fațete ale felului în care mediul urban și natura sunt influențate reciproc în diverse locuri ale lumii, precum Nepal, Iran, S.U.A sau Europa.

Multe din filmele prezentate au făcut parte din selecţia unor renumite festivaluri internaţionale şi sunt prezentate în premieră în România.

O parte din filmele din program sunt însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitați speciali, de la regizori și producători la arhitecți.

Joi, 7 noiembrie, proiecția ,,Un palat pentru popor” va fi urmată de o discuție cu arhitecta Irina Tulbure, despre moștenirea pe care socialismul a lăsat-o la nivel urbanistic și arhitectural.

Vineri, 8 noiembrie, în deschiderea filmului ,,Havana, de la înălțime”, la Arcub, spectatorii sunt invitați la o dezbatere organizată de fARAD, despre Orașul ca personaj de cinema. Conversația cu Paul Negoescu, Tudor Mircea și Ștefan Ghenciulescu, va fi moderată de Corina Șuteu.

Sâmbătă, 9 noiembrie, publicul este invitat la un Q&A cu Eric Bednarski, regizorul documentarului ,,Varșovia – Un Oraș Divizat”, care va rula de la ora 17:00 la Cinema Elvire Popesco.

Tot pe 9 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco, după filmul ,,Natura Urbană: the brachen of Berlin”, publicul este invitat la conversația cu tema Natura în oraș, la care vor participa Dr. Sandra Jasper (co-autor și co-producător al documentarului vizionat), Nicoleta Marin (geograf pasionat de protecția naturii) și Corina Trancă (inginer peisagist).

Duminică, 10 noiembrie, Arh. Ilinca Păun Constantinescu va dialoga cu publicul după pelicula ,,Melting Souls”,  care spune povestea orașului Norilsk, cel mai mare oraș din nordul Rusiei și unul dintre cele mai poluate de pe planetă.

Tot duminică, filmul ,,Timebox” va fi prezentat de regizoarea Nora Agapi. Filmul va rula într-un format accesibilizat pentru persoane cu deficiențe de vedere,  cu ajutorul Fundației „Cartea Călătoare” și fARAD.

UrbanEye Film Festival propune și evenimente conexe despre natură și orașe: un tur ghidat prin parcul urban al Bucureștiului – Parcul Natural Văcărești și două ateliere speciale, unul pentru copii (De-a detectivii naturii din oraș) și unul pentru publicul larg (Atelier Spații și Realități Mixte). Pentru ambele ateliere este necesară înscrierea in prealabil, detalii despre înscriere se regăsesc pe site-ul festivalului.

La atelierul De-a detectivii naturii din oraș, cei mici sunt încurajați să exploreze orașul și relația cu spațiile verzi. Atelierul este organizat în parteneriat cu Asociația de-a arhitectura, care îi va însoți pe copii timp de două ore într-un tur în care vor observa rolul vegetației în oraș.

La atelierul Spații și Realități Mixte participanții vor descoperi noile teritorii aflate la convergența dintre spațiul real și spațiul virtual, urmărind evoluția celor mai noi forme de comunicare definite de noile tehnologii.

Atelierul oferă o introducere în spectrul noilor tehnologii media cu precădere în realitatea augmentată, realitatea virtuală și mixtă precum și alte tehnologii conexe. Vor fi prezentate proiecte și aplicații demonstrative VR, AR, MR și instalații interactive care sunt legate de natură și oraș.

Workshopul se va desfășura în cadrul centrului CINETic, este coordonat de Augmented Space Agency și îi are ca invitați pe RIZI STUDIO și COLLIDER VISUALS.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

Page 1 of 25312345...102030...Last »