Începe UrbanEye Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-urbaneye-film-festival/

Cea de-a şasea ediţie a UrbanEye Film Festival începe miercuri, 6 noiembrie, şi se va desfăşura la Cinema Elvire Popesco şi ARCUB. Tema principală a festivalului de anul acesta este natura şi oraşul.

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2019

Între 6 și 10 noiembrie UrbanEye prezintă unele dintre cele mai impresionante și revoltătoare povești despre relația omului cu mediul înconjurător. Selecția de filme ilustrează diferite fațete ale felului în care mediul urban și natura sunt influențate reciproc în diverse locuri ale lumii, precum Nepal, Iran, S.U.A sau Europa.

Multe din filmele prezentate au făcut parte din selecţia unor renumite festivaluri internaţionale şi sunt prezentate în premieră în România.

O parte din filmele din program sunt însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitați speciali, de la regizori și producători la arhitecți.

Joi, 7 noiembrie, proiecția ,,Un palat pentru popor” va fi urmată de o discuție cu arhitecta Irina Tulbure, despre moștenirea pe care socialismul a lăsat-o la nivel urbanistic și arhitectural.

Vineri, 8 noiembrie, în deschiderea filmului ,,Havana, de la înălțime”, la Arcub, spectatorii sunt invitați la o dezbatere organizată de fARAD, despre Orașul ca personaj de cinema. Conversația cu Paul Negoescu, Tudor Mircea și Ștefan Ghenciulescu, va fi moderată de Corina Șuteu.

Sâmbătă, 9 noiembrie, publicul este invitat la un Q&A cu Eric Bednarski, regizorul documentarului ,,Varșovia – Un Oraș Divizat”, care va rula de la ora 17:00 la Cinema Elvire Popesco.

Tot pe 9 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco, după filmul ,,Natura Urbană: the brachen of Berlin”, publicul este invitat la conversația cu tema Natura în oraș, la care vor participa Dr. Sandra Jasper (co-autor și co-producător al documentarului vizionat), Nicoleta Marin (geograf pasionat de protecția naturii) și Corina Trancă (inginer peisagist).

Duminică, 10 noiembrie, Arh. Ilinca Păun Constantinescu va dialoga cu publicul după pelicula ,,Melting Souls”,  care spune povestea orașului Norilsk, cel mai mare oraș din nordul Rusiei și unul dintre cele mai poluate de pe planetă.

Tot duminică, filmul ,,Timebox” va fi prezentat de regizoarea Nora Agapi. Filmul va rula într-un format accesibilizat pentru persoane cu deficiențe de vedere,  cu ajutorul Fundației „Cartea Călătoare” și fARAD.

UrbanEye Film Festival propune și evenimente conexe despre natură și orașe: un tur ghidat prin parcul urban al Bucureștiului – Parcul Natural Văcărești și două ateliere speciale, unul pentru copii (De-a detectivii naturii din oraș) și unul pentru publicul larg (Atelier Spații și Realități Mixte). Pentru ambele ateliere este necesară înscrierea in prealabil, detalii despre înscriere se regăsesc pe site-ul festivalului.

La atelierul De-a detectivii naturii din oraș, cei mici sunt încurajați să exploreze orașul și relația cu spațiile verzi. Atelierul este organizat în parteneriat cu Asociația de-a arhitectura, care îi va însoți pe copii timp de două ore într-un tur în care vor observa rolul vegetației în oraș.

La atelierul Spații și Realități Mixte participanții vor descoperi noile teritorii aflate la convergența dintre spațiul real și spațiul virtual, urmărind evoluția celor mai noi forme de comunicare definite de noile tehnologii.

Atelierul oferă o introducere în spectrul noilor tehnologii media cu precădere în realitatea augmentată, realitatea virtuală și mixtă precum și alte tehnologii conexe. Vor fi prezentate proiecte și aplicații demonstrative VR, AR, MR și instalații interactive care sunt legate de natură și oraș.

Workshopul se va desfășura în cadrul centrului CINETic, este coordonat de Augmented Space Agency și îi are ca invitați pe RIZI STUDIO și COLLIDER VISUALS.

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »