„(In)corect” la Reactor
https://www.ziarulmetropolis.ro/incorect-la-reactor/

„(In)corect”, cel mai nou spectacol Reactor, vorbeşte despre fanteziile şi dorinţele a două generaţii diferite şi va avea premiera vineri, 14 februarie, de la ora 20:00.

Un articol de Liliana Matei|10 februarie 2020

Scenografia este realizată de Lucia Mărneanu, iar mișcarea scenică e semnată de Farid Fairuz.

Atmosfera sonoră e creată de Oana Hodade. Din distribuție fac parte Alexandra Caras, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emõke Pál, Paul Sebastian Popa, Lucian Teodor Rus, Doru Taloș.

Spectacolul scris și regizat de Leta Popescu pornește de la o situație aparent simplă – o vacanță în familie e prilej de a depăna amintiri – pentru a sonda dinamica și tensiunile care stau la baza incapacității de a ne înțelege unii pe alții, de la o generație la alta.

Spectacolul face parte din programul Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, demarat de Reactor în 2019 cu spectacolul de teatru muzical La Plasticatta. Programul are ca scop facilitarea comunicării dintre generații prin intermediul storytelling-ului și include un număr total de trei noi spectacole de teatru, o platformă de mediere culturală și proiecții de filme din sfera temelor abordate de cele trei spectacole.

Filmul care însoțește premiera este „Sieranevada”, care va fi proiectat la Cinema Arta pe 27 februarie. Filmul spune povestea lui Lary, un doctor de vreo 40 de ani, pe cale să-și petreacă duminica în familie, la o reuniune de comemorare a tatălui său. Dar lucrurile nu merg conform așteptărilor. Forțat să-și confrunte fricile și trecutul, să-și regândească locul în familie, Lary se vede constrâns să spună propria versiune a adevărului.

Când membrii unei familii au vieți complet diferite, granița dintre ce e corect și ce e incorect este foarte fină. Seamănă cu locul în care Dunărea se revarsă în Marea Neagră. E un loc incert, tulbure, așa cum devin în miezul nopții mințile rudelor aflate într-o vacanță în Deltă.

Spectacolul „(In)corect” jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună. Și dacă nu ne aducem aminte același lucru?

La trei zile după atacul terorist asupra redacției săptămânalului parizian Charlie Hebdo și la 40 de zile după moartea tatălui său, Lary, un doctor de vreo 40 de ani e pe cale să-și petreacă duminica în familie, la o reuniune de comemorare a tatălui său. Dar lucrurile nu merg conform așteptărilor. Forțat să-și confrunte fricile și trecutul, să-și regândească locul în familie, Lary se vede constrâns să spună propria versiune a adevărului.

Aceste evenimente fac parte din programul cultural „Decalaj. Narațiuni intergeneraționale”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!