Independent de viitor. Actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás și Ioana Bugarin iau parte la o campanie de donații pentru Teatrul Apollo111
https://www.ziarulmetropolis.ro/independent-de-viitor-actorii-bogdan-dumitrache-istvan-teglas-si-ioana-bugarin-iau-parte-la-o-campanie-de-donatii-pentru-teatrul-apollo111/

Teatrul independent Apollo111 lansează campania de donaţii „Independent de viitor”. După un an în care spaţiile culturale pentru arte performative au fost mai mult închise din cauza pandemiei COVID-19, şi fără un sprijin real venit din partea autorităţilor pentru sectorul cultural independent, Apollo111 face un apel la spectatori: pentru a reporni motoarele teatrului, aceştia pot dona 2 euro prin SMS la 8846, îşi pot redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit pentru cauză sau pot face donaţii direct.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2021

În centrul campaniei se află două scurtmetraje care spun povestea viitorului Apollo111, într-o lume în care restricțiile nu se ridică, iar artiștii sunt nevoiți să găsească soluții absurde pentru a continua să creeze. Pentru realizarea scurtmetrajelor, scenograful Marius Nițu a creat o impresionantă machetă arhitecturală a spațiului Apollo111, care a prins viață datorită unor păpuși de lemn animate. Vocile primului episod sunt asigurate de actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás, Ioana Bugarin, Eduard Trifa și de Eugen Rădescu. Imaginea este semnată de Vlad Mihuțoiu. Filmul poate fi urmărit pe www.Apollo111.ro.

„Campania „Independent de viitor” vine într-un moment crucial pentru existența Apollo111, cât și pentru întregul sector cultural independent. Deși restricțiile în ceea ce privește sălile de spectacol au început să fie din nou ameliorate, redeschiderea unui teatru are în spate un efort uman, creativ și financiar mare și riscant: reluarea repetițiilor, pregătirea unei stagiuni scurte și nesigure, reactivarea angajaților care se află în șomaj tehnic, plata chiriei și utilităților după un an la limita precarității și susținerea acestui mecanism cu 50% din capacitate. Deși am participat la nenumărate discuții și am primit nenumărate promisiuni de la autorități în ultimele luni, până azi nu s-a concretizat nicio măsură de sprijin pentru spațiile culturale independente nici la nivel local, nici la nivel național. Așa că ne întoarcem spre spectatorii noștri și le cerem să ne susțină. Ne bucurăm că inițiativei noastre i s-au alăturat mulți prieteni artiști care ne-au ajutat să creăm câteva povești video pe care le vom posta online în următoarea perioadă. Înseamnă mult să știm că nu suntem singuri și sperăm că foarte curând vom reuși să redeschidem Apollo111 ca un spațiu liber de creație și distracție.”, a spus Bogdan Dumitrache, actor, unul dintre fondatorii Apollo111 și cel care semnează scenariul și regia scurtmetrajelor.

Campaniei i s-a alăturat și Radio Guerrilla, în calitate de partener principal. Materialele campaniei vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram ale Apollo111 în următoarea perioadă. Spectatorii vor putea dona 2 euro prin SMS la 8846 până în luna august, iar până pe 25 mai își pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit spre teatru descărcând formularul de pe www.Apollo111.ro.

Teatrul Apollo111 a reusit in ultimii 5 ani să își creeze și consolideze rolul în viața culturală din București, propunând un program artistic complet: spectacole curajoase, concerte, expoziții, conferințe și petreceri. Ajuns rapid unul dintre cele mai vizibile spații independente pentru arte performative din oraș, Apollo111 s-a impus ca un loc de creație liber, pe scena căruia s-au produs spectacole inovatoare, premiate național și internațional, și selectate în cele mai importante festivaluri din țară. La Apollo111 au montat regizori tineri precum Andrei Măjeri, Iris Spiridon, Elena Morar sau Catinca Drăgănescu. Fiind situat în Palatul Universul, unul dintre cele mai efervescente puncte creative ale Bucureștiului, Apollo111 este cunoscut și ca un loc de petrecere și relaxare, fie vorba de nopțile din club sau serile pe terasa de lângă parcul Cișmigiu.

20
/10
/13

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” revine în stagiunea 2013 – 2014 cu o serie de evenimente culturale muzicale programate să se desfăşoare atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

20
/10
/13

Cainele Japonez, debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a fost distins cu Premiul Ex-aequo în cadrul Competiției 1-2 a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, Polonia.

20
/10
/13

Horia Mihail, a participat la mijlocul acestei luni la Festivalul internaţional de muzică clasică de la Ushuaia - Argentina (15 octombrie 2013), unde a reprezentat România cu un recital care a conţinut programul turneului naţional Pianul călător.

18
/10
/13

Astăzi, ora 19.00, spectacolul Leonida Gem Session, adaptare în cădere liberă după Caragiale, regia Gábor Tompa poate fi văzut la prima ediție a festivalului internațional Fest(in) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara.

18
/10
/13

Gala Hop in Pod se va desfășura între 26 octombrie și 1 noiembrie în podul barului La Historia din București (str. Sf. Dumitru nr 3.) Spectacole zilnice, prezentate de actorii câștigători ai Galei Tânărului Actor de anul acesta, încep la ora 21.00.

18
/10
/13

Bazat pe un fapt real care a scandalizat opinia publică din Statele Unite în 2009, când un tânăr de culoare a fost ucis de un polițist alb, Fruitvale Station, lungmetrajul de debut al lui Ryan Coogler a dat lovitura la începutul acestui an.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).

18
/10
/13

Ieri, 17 octombrie, la ora 18.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5), a avut loc lansarea volumului ,,Când strugurii se prefac în vin'' semnat Ioana Ieronim, apărut de curând la Editura Cartea Românească, şi în ediţie digitală.