Independența Film vine acasă la tine cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or
https://www.ziarulmetropolis.ro/independenta-film-vine-acasa-la-tine-cu-parazit-si-alte-filme-premiate-cu-palme-dor/

Independenţa Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referinţă, aduce acum şi pe Vimeo cele mai bune titluri din portofoliul companiei. Printre acestea se numără 6 filme câştigătoare ale Palme d’Or, inclusiv filmul anului 2019, Parazit.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2020

Premiate la Cannes, Veneția, Berlin sau pur și simplu producții independente cu succes la public, filmele distribuite de Independența Film de-a lungul anilor vor fi disponibile pe https://vimeo.com/independentafilm. Costul unui bilet pentru un film este de 3$, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de 3 zile.

Premianții de la Cannes

Pe contul Vimeo al Independența Film, care va fi actualizat constant cu noi titluri, sunt disponibile pentru moment 14 filme, dintre care 6 premiate cu Palme d’Or. 

 • Parazit/ Parasite (r. Bong Joon-Ho, Coreea de Sud, 2019)
 • O afacere de familie/ Shoplifters (r. Hirokazu Koreeda, Japonia, 2018)
 • Pătratul/ The Square (r. Ruben Östlund, Suedia-Germania-Franța-Danemarca, 2017)
 • Eu, Daniel Blake/ I, Daniel Blake (r. Ken Loach, Laura Obiols, Marea Britanie-Franța, 2016)
 • Dheepan (r. Jacques Audiard, Franța, 2015)
 • Adèle: Capitolele 1 și 2/ La vie d’Adèle (r. Abdellatif Kechiche, Franța-Belgia-Spania, 2013)
 • Catalogul de filme, care va primi titluri noi în perioada următoare, conține cele mai apreciate producții distribuite de Independența Film în ultimii ani:

  • Durere și glorie/ Dolor y gloria (r. Pedro Almodóvar, 2019) – Cannes 2019, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Antonio Banderas);
  • Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman, 2019) –  Cannes 2019, Premiul FIPRESCI și Mențiune Specială;
  • Războiul Rece/Cold War (r. Pawel Pawlikowski, 2018) –  Cannes 2018, Premiul pentru cel mai bun regizor;
  • Sub lacul de argint/ Under the Silver Lake (r. David Robert Mitchell, 2018) – Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or 2018, și Mențiune Specială la Sitges 2018;
  • Toată lumea știe/ Todos lo saben (r. Asghar Farhadi, 2018) –  Cannes 2018, nominalizat la Palme d’Or;
  • Capernaum – Haos și speranță/ Capernaum (r. Nadine Labaki, 2018) – Cannes 2018, Premiul Juriului;
  • Uciderea cerbului sacru/ The Killing of a Sacred Deer (r. Yorgos Lanthimos, 2017) –  Cannes 2017, Premiul pentru cel mai bun scenariu;
  • În întuneric/ In the Fade (r. Fatih Akin, 2017) – Cannes 2017, Premiul pentru cea mai bună actriță (Diane Kruger).
18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »