„Inexplicabil” cu William Shatner, un serial nou care rezolvă mistere neelucidate, la HISTORY
https://www.ziarulmetropolis.ro/inexplicabil-cu-william-shatner-un-serial-nou-care-rezolva-mistere-neelucidate-la-history/

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marţi, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producţiei este actorul William Shatner, câştigător al unui Glob de Aur şi a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante şi ciudate mistere ale lumii.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Serialul are misiunea de a rezolva câte un fenomen straniu sau câte o enigmă care a suscitat numeroase întrebări rămase fără răspuns de-a lungul timpului:  de la misterioasele lumini din Marfa, la cauzele neclare din jurul morții generalului George S. Patton, până la înfricoșătorul incident din trecătoarea Dyatlov – Rusia sau la existența Lancei Destinului ori chiar a Triunghiului Bermudelor.

Progresele înregistrate de către știință și tehnologie în ultimii ani aduc o lumină nouă asupra acestor fenomene misterioase până nu demult inexplicabile.

Așadar, fiecare episod va cerceta mai multe povești nesoluționate, care variază de la: fenomene naturale stranii, la teorii ale conspirației, comori pierdute și chiar dispariții misterioase.

Fenomenele inexplicabile se elucidează pe măsură ce William Shatner pătrunde în miezul poveștii și reconstituie cu mijloce moderne sau pe baza explicațiilor unor experți în domeniu unele dintre cele mai intrigante subiecte.

Alte producții  importante dedicate Lunii secretelor sunt: „Blestemul Insulei Oak” – sezonul 7 și „Extratereștri Antici” – sezonul 12.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.