„Inferno“, cel mai nou roman al lui Dan Brown va fi lansat, luni, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/inferno-cel-mai-nou-roman-al-lui-dan-brown-va-fi-lansat-luni-in-romania/

,,Inferno”, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni.

Un articol de Andrada Văsii|24 august 2013

„Inferno“, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni. Odată cu publicarea romanelor sale inovatoare „Codul lui da Vinci“, „Simbolul pierdut“ şi „Îngeri şi Demoni“, Dan Brown a devenit un fenomen internaţional, amalgamând coduri, simboluri, artă şi istorie în cărţi fascinante, care au captivat sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii.

Acum, cu „Inferno“, noul său roman, Dan Brown îi poartă pe cititori în Italia, călăuzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.

Deşi am studiat «Infernul» lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne.

Dan Brown,
scriitor

Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar: „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj împânzit de coduri, simboluri şi pasaje secrete”.

Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii este egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – „Infernul”, al lui Dante Aligheri, notează Mediafax.

„Inferno” este cel de-al patrulea roman din seria ,,Langdon”, precedat de „Îngeri şi Demoni”, „Codul lui da Vinci” – care s-a vândut în mai mult de 82 de millioane de exemplare în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi – şi „Simbolul Pierdut”, toate apărute în România, la Editura Rao.

Foto credit: Dan Brown

27
/02
/20

Fragmente esențiale dintr-o carte-monument „Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi”, de Mark Mazower (profesor de istorie la Columbia University).

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

16
/02
/20

Pe 12 februarie s-au împlinit 126 de ani de la nașterea uneia dintre scriitoarele cele mai cunoscute ale României interbelice. Purtând un pseudonim pe care l-a dezagreat dar care a consacrat-o, Otilia Cazimir a fost o feministă a vremii ei, dar și iubita discretă a unui alt mare poet.

09
/02
/20

În „Fata cu Leica” (Editura Art, 2019), Helena Janeczek spune extraordinara poveste a fotografei Gerda Taro, prima femeie fotograf ucisă pe front și partenera legendarului Robert Capa. O carte de neratat!

09
/02
/20

Născut pe 9 februarie 1940, la Cape Town, scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (2003), împlinește astăzi 80 de ani. Cartea pe care v-o propunem este primul său roman, „Ținuturi în crepuscul” (Editura Humanitas Fiction).

06
/02
/20

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

05
/02
/20

Pentru că februarie este luna iubirii (veți constata atât pe 14 februarie, cât și pe 24), ne-am gândit ce carte s-ar putea dovedi perfectă atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru domni. Am optat pentru „Cele zece iubiri ale lui Nishino”, de Hiromi Kawakami (Polirom, 2015, traducere din japoneză de Florin Oprina).

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.