„Inferno“, cel mai nou roman al lui Dan Brown va fi lansat, luni, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/inferno-cel-mai-nou-roman-al-lui-dan-brown-va-fi-lansat-luni-in-romania/

,,Inferno”, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni.

Un articol de Andrada Văsii|24 august 2013

„Inferno“, cel mai nou roman al scriitorului american Dan Brown, va fi disponibil în librăriile româneşti începând de luni. Odată cu publicarea romanelor sale inovatoare „Codul lui da Vinci“, „Simbolul pierdut“ şi „Îngeri şi Demoni“, Dan Brown a devenit un fenomen internaţional, amalgamând coduri, simboluri, artă şi istorie în cărţi fascinante, care au captivat sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii.

Acum, cu „Inferno“, noul său roman, Dan Brown îi poartă pe cititori în Italia, călăuzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale.

Deşi am studiat «Infernul» lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne.

Dan Brown,
scriitor

Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar: „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj împânzit de coduri, simboluri şi pasaje secrete”.

Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii este egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – „Infernul”, al lui Dante Aligheri, notează Mediafax.

„Inferno” este cel de-al patrulea roman din seria ,,Langdon”, precedat de „Îngeri şi Demoni”, „Codul lui da Vinci” – care s-a vândut în mai mult de 82 de millioane de exemplare în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi – şi „Simbolul Pierdut”, toate apărute în România, la Editura Rao.

Foto credit: Dan Brown

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.