Înscrieri pentru secțiunea competitivă, UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrieri-pentru-sectiunea-competitiva-undercloud-2015/

Festivalul Independent de Teatru Undercloud  anunţă calendarul înscrierilor pentru spectacolele independente care doresc să participe la secţiunea competitivă a ediţiei 2015.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2015

Festivalul Independent de Teatru Undercloud a devenit de anul trecut un festival internațional. În plus, selecționeri, producători sau chiar directori de teatre din străinătate sunt prezenți la fiecare ediție pentru antamarea unor viitoare proiecte de colaborare în spațiul european. Undercloud a primit pentru valorile pe care le cultivă eticheta de festival european – EFFE 2015-2016 – în cadrul programului pilot: Europe for Festivals. Festivals for Europe.

Iată calendarul înscrierilor:

17 – 30 IUNIE: ÎNSCRIEREA TRUPELOR
1 – 30 IULIE: PERIOADA DE SELECȚIE
31 IULIE: ANUNȚAREA SPECTACOLELOR SELECTATE

Începând de anul acesta, doar 10 spectacole vor fi selectate pentru a participa în secțiunea „Concurs“. ‪Sunt vizate spectacolele realizate de tineri, care conving prin calitate. Selecția nu mizează neapărat pe notorietatea distribuției, ci pe performanța ei.

Trupele sau spectacolele de teatru independent din București, care doresc să participe la Undercloud 2015, secțiunea „Concurs“, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecție, printr-un e-mail la: [email protected]

Mailul de înscriere trebuie să conțină: o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a spectacolului (se acceptă link către YouTube, Vimeo sau înregistrarea spectacolului pe DVD, depusă la sediul Undercloud din Intrarea Erou Ion Călin, nr. 4, sector 2, București, între orele 11:00 – 17:00).

Dacă spectacolul se joacă în București, în intervalul 25 iunie – 30 iulie, trupele sunt invitate să anunțe prin e-mail la [email protected], cu cel puțin 5 zile înainte, pentru ca selecționerii festivalului să poată fi prezenți.

În secțiunea „Concurs“ se pot înscrie spectacole care se joacă în București, începând cu anul 2013.

Informația este disponibilă și aici.

29
/09
/15

Cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în București și în țară), televiziune ("În derivă", HBO) și cinematografie ("Italiencele", "Restul e tacere" etc.), Vlad Zamfirescu, a încheiat de curând filmările la lungmetrajul “Secretul Fericirii”, unde se află în dublă postură: regizor și actor.

29
/09
/15

La mijlocul lunii octombrie, debutează cea de a X-a ediție a Zilelor Filmului German (ZFG), un eveniment cu tradiție, organizat anual de Goethe-Institut București. Ediția din acest an, 16-22 octombrie, vine cu o serie de filme documentare si lungmetraje de excepție: de la filme de avangardă la filme-cult, de la pelicule de debut ale tinerilor cineaști germani până la creații semnate de regizori consacrați, de la povești intime la scenarii cu largi implicaţii sociale.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.

28
/09
/15

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort va avea loc în perioada 15-18 octombrie. Proiecția de deschidere va avea loc pe 15 octombrie de la orele 19.00 cu filmul documentar german OFF Ways, în regia lui Uli Schueppel.

28
/09
/15

Papa Francisc va lansa, pe 27 noiembrie, "Wake Up!", un album de rock progresiv, care va include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale Suveranului Pontif, în diferite limbi, vor fi îmbinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

28
/09
/15

În această seară, de la ora 19:10 (prima parte) şi de la ora 20:40 (a doua parte), iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2 şi TVR HD, spectacolul „Trei surori”, de Cehov, pus în scenă de regizorul Dominic Dembinski, la Teatrul din Constanța. Cu ocazia aniversării a 155 ani de la nașterea lui A. P. Cehov, TVR aduce în fața publicului micului ecran această montare modernă, care transformă casa din gubernia uitată de lume, într-o casă a păpușilor, unde timpul se dilată pentru a îngloba istoria de început de secol XX, cu a sa Marea Revoluție Socialistă din Octombrie cu tot.

27
/09
/15

Teatrul EXCELSIOR anunţă programul oficial al primei ediţii a Festivalului de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST care va avea loc în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, în Bucureşti. Spectacole de teatru, proiecţii de film şi ateliere, într-un eveniment dedicat adolescenţilor bucureşteni. EXCELSIOR TEEN FEST - o stare de spirit cu efecte benefice pe termen lung!

27
/09
/15

Asociația „Tîrgu Mureș Capitală Europeană a Culturii 2021” anunță oficial lansarea strategiei de promovare a candidaturii orașului Tîrgu Mureș pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Cu mesajul Făcut în Tîrgu Mureș, campania vorbește despre un oraș în care înveți pe viu despre ce este Europa: despre unitatea în diversitate.

26
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Cele mai devastatoare imagini din „Amy”, documentarul despre Amy Winehouse, sunt cele în care chipul expresiv - frumos prin imperfecţiunea sa - şi corpul firav al solistei sunt transfigurate radical de vecinătatea înfiorătoare cu moartea, din cauza drogurilor tari şi a alcoolului în exces.

25
/09
/15

Ediția a 4-a a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest debutează pe 30 septembrie cu o proiecție în premieră în cadrul galei de deschidere la Cinemateca Eforie. Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online. 

25
/09
/15

Semnele norocului pot apărea când te aștepți mai puțin. Vă spun din experiența recentă. În timp ce mă îndreptam cu pași șovăitori spre un spectacol cu accente de thriller socio-economic, cunoscut sub numele de „ședință cu părinții”, semnele norocului s-au arătat de trei ori în mai puțin de 500 de metri, o vrabie și doi guguștiuci eliberându-și intestinele fix în capul meu.

25
/09
/15

Antoaneta Cojocaru (37 de ani), actriţă, un nume mare deja pe scenele teatrelor din Bucureşti. I se spune Anto. Toată lumea o iubeşte pe Anto, sufletul Laboratorului de Noapte de la Teatrul Bulandra. Ea a intrat prima la ATF, în 1997. De-atunci tot joacă.