Înscrierile pentru Henkel Art.Award 2013 continuă timp de încă o lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-henkel-art-award-2013-continua-timp-de-inca-o-luna/

Artiştii români sunt în continuare aşteptaţi să-şi trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie la cea de-a douăsprezecea ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Artiștii români sunt în continuare așteptați să își trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație la cea de-a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Câștigătorul va fi recompensat de Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar și cu o expoziție în țara sa natală și o prezentare individuală la prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

 23 de țări participă la etapa finală

Premiul este acordat în colaborare cu asociația KulturKontakt Austria și cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK) și se adreseaza artiștilor din 23 de țări din Europa Centrala și de Est. Ca și în anii trecuți, nu există o temă prestabilită pentru competiție, fiind recompensate operele exceptionale din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație.

Un juriu international format din curatori și experți renumiți se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artiști finaliști rămași în cursa pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura la Viena în decembrie 2013.

Viena via România. Proces de selecție

Și în 2013, artiştii români sunt invitați să se înscrie în competiție. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecție locală în luna iunie, jurizată de personalități importante ale mediului artistic local. Și anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecție de la Viena. Câștigătorul local va primi și un premiu în valoare de 1.000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiții de înscriere în concurs:

Pentru înscrierea la aceasta ediție a „Premiului Henkel CEE pentru Artă“ sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae și o descriere a activității artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele ţări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Alte precizări importante :

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiștilor.

Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Compania Henkel nu își asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.

Artiștii nu vor fi remunerați pentru participarea în competiție.

Info:

Pentru mai multe informații despre competiție și edițiile anterioare, puteți accesa pe:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm sau pagina de Facebook HenkelArtAward.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poștei), expediate la adresa de mai jos:

HENKEL ROMANIA

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă

Str. Ioniţă Vornicul 1-7, sector 2

Bucureşti

 Foto credit: Henkel Art.Award (Facebook)

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.