Înscrierile pentru Henkel Art.Award 2013 continuă timp de încă o lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-henkel-art-award-2013-continua-timp-de-inca-o-luna/

Artiştii români sunt în continuare aşteptaţi să-şi trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie la cea de-a douăsprezecea ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Artiștii români sunt în continuare așteptați să își trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație la cea de-a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Câștigătorul va fi recompensat de Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar și cu o expoziție în țara sa natală și o prezentare individuală la prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

 23 de țări participă la etapa finală

Premiul este acordat în colaborare cu asociația KulturKontakt Austria și cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK) și se adreseaza artiștilor din 23 de țări din Europa Centrala și de Est. Ca și în anii trecuți, nu există o temă prestabilită pentru competiție, fiind recompensate operele exceptionale din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație.

Un juriu international format din curatori și experți renumiți se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artiști finaliști rămași în cursa pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura la Viena în decembrie 2013.

Viena via România. Proces de selecție

Și în 2013, artiştii români sunt invitați să se înscrie în competiție. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecție locală în luna iunie, jurizată de personalități importante ale mediului artistic local. Și anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecție de la Viena. Câștigătorul local va primi și un premiu în valoare de 1.000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiții de înscriere în concurs:

Pentru înscrierea la aceasta ediție a „Premiului Henkel CEE pentru Artă“ sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae și o descriere a activității artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele ţări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Alte precizări importante :

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiștilor.

Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Compania Henkel nu își asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.

Artiștii nu vor fi remunerați pentru participarea în competiție.

Info:

Pentru mai multe informații despre competiție și edițiile anterioare, puteți accesa pe:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm sau pagina de Facebook HenkelArtAward.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poștei), expediate la adresa de mai jos:

HENKEL ROMANIA

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă

Str. Ioniţă Vornicul 1-7, sector 2

Bucureşti

 Foto credit: Henkel Art.Award (Facebook)

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.