Inside Llewyn Davis – Carey Mulligan, în duet cu Justin Timberlake
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-llewyn-davis-carey-mulligan-in-duet-cu-justin-timberlake/

Inside Llewyn Davis, cea mai recentă producţie a fraţilor Coen, îi aduce împreună pe Carey Mulligan şi pe Justin Timberlake pe marele ecran, într-un duet de zile mari.

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2013

Inside Llewyn Davis, cea mai recentă producţie a  fraţilor Coen,  îi aduce împreună pe Carey Mulligan şi pe Justin Timberlake pe marele ecran, într-un duet de zile mari. 

În film, cei doi sunt căsătoriți  şi cântă împreună pe scena muzicii folk a anilor `60. Filmul echilibrează delicat drama şi comedia, având premiera în România pe 6 decembrie. Ocupaţi un loc la cinema şi lăsaţi-vă cuceriţi de farmecul lor!

Carey Mulligan trece de la fermecătoarea Daisy din „Marele Gatsby”, la rolul lui Jean,  în cel mai așteptat lungmetraj al regizorilor Ethan și Joel Coen.  Ambele filme își desfășoară acțiunea în New York, dar la o distanţă de 30 de ani.

Mulligan nu este la primul său rol care îmbină pasiunea ei pentru muzică şi pasiunea pentru actorie. Unul dintre cele mai marcante momente din filmul „ Shame” a fost  interpretarea uluitoare a celebrei piese „ New York, New York “.

Pentru Inside Llewyn Davis, actriţa a trebuit să le trimită regizorilor o înregistrare pentru audiţie. Ethan şi Joel s-au speriat de modul în care Carey a interpretat-o pe Jean: „A fost distractiv să o auzim cum intră în pielea personajului. Era foarte nervoasă, dar amuzantă în acelaşi timp. Ea a fost cea mai potrivită pentru rol şi ce este frumos la ea este faptul că nu suferă de vanitate.” Deşi s-a simţit la început intimidată să cânte împreună cu Oscar Isaac şi Justin Timberlake, până la urmă a reuşit să se simtă confortabil.

Poveste despre muzică prin Inside Llewyn Davis

În Inside Llewyn Davis, actrița britanică interpretează o tânără artistă, Jean, care formează un cuplu cu  Jim (Justin Timberlake).

Relaţia lor este doar aparent perfectă, ea fiind însărcinată cu prietenul soţului său, Llewyn Davis (Oscar Isaac). Nervoasă pe situaţia în care a ajuns, Jean are  mereu înjurăturile la îndemână. Ascunde sarcina de Jim şi îi cere ajutorul lui Llewyn, la rândul său un cântăreț în căutarea succesului.

Citiţi şi: Inside Llewyn Davis – pe 6 decembrie în cinematografele româneşti

Carey a declarat că a fost încântată de colaborarea cu Justin şi că datorită lui a fost chiar amuzant la filmari şi s-a putut relaxa în timpul scenelor în care au cântat. Fără nicio ezitare i-a recunoscut abilităţile actoricești şi vocale ale lui Justin :„La prima repetiţie făcută împreună, el a venit cu chitara, am stat toţi în jurul lui şi încercam să vedem cum este mai bine să cântăm. Este un actor minunat şi ajută că are o voce uimitoare. Este multitalentat. Poate să facă orice.”

Inside Llewyn Davis

Carey – Inside Llewyn Davis 

Pe parcursul filmărilor, Carey a ajuns fană a muzicii folk americane : „Nu am un bagaj mare de cunoştinţe în nicio zonă a muzicii, dar cât timp am petrecut pe platourile de filmare alături de aceşti oameni, am început să iubesc acest gen muzical”.  La rândul său, Justin declară că a fost atras din prima de proiect și că  îndrăgește muzica folk, chiar dacă în mod uzual cântă altceva și spune cu modestie că este un interpret mediocru, față de marile voci ale genului.

Pentru rol, ea nu a luat lecţii de canto, chiar dacă este căsătorită cu un muzician în viaţa reală.  Carey este împreună cu solistul formaţiei Mumford&Sons. Inclusiv soţul ei, Marcus Mumford, a lucrat cu T Bone Burnett pentru coloana sonoră a filmului.

Foto credit: Cinemagia, Inside Llewyn Davis

02
/11
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Olimpia Melinte, treizeci de ani, actriță, consacrată internațional cu pelicula spaniolă „Canibal”. În curând, va fi din nou pe marile ecrane, în „Perfect sănătos”, noul film al Ancăi Damian. Actriță, dar mai ales mama lui Sasha (doi ani). Un interviu sincer despre cinema și maternitate. Olimpia Melinte se întoarce, iar acum vrea să joace din nou și teatru. A se lua aminte.

02
/11
/16

Pentru al doilea an la rând, Asociația One World Romania aduce, în mai multe licee, filme documentare de scurt-metraj produse de Studioul Alexandru Sahia. Selecția de anul acesta are ca temă copilul ca „resursă națională” și reprezentarea copilăriei în filmele produse de studio în perioada 1960-1989.

01
/11
/16

“Jack Reacher: Never go back”, “Doctor Strange”, “Fantastic Beasts and Where to Find Them” sau “Rogue One: A Star Wars Story” sunt cele mai spectaculoase premiere care pot fi urmărite lunile acestea în format IMAX, pe cele mai mari ecrane din ţară, disponibile la Cinema City.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.

25
/10
/16

Colecția Filme de aur din cinematografia rusă continuă! Cu această ocazie, Cinemateca Eforie îi invită pe cinefili miercuri, 2 noiembrie, la vizionarea unui film de excepție: Gară pentru doi.

24
/10
/16

Ediţia cu numărul 21 a spectacolului "Noaptea Devoratorilor de Publicitate", organizată şi anul acesta de Dakino Production, va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la Berăria H din Bucureşti. În deschidere, publicul va fi întâmpinat cu un show de stand-up comedy animat de Micutzu, începând cu ora 21.00.

24
/10
/16

Snowden, povestea fostului agent CIA şi NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au produs frisoane în lumea serviciilor secrete, văzută de regizorul Oliver Stone, intra în cinematografele din România. Pelicula, distribuită de Independenţa Film, va putea fi văzută pe marile ecrane din 18 noiembrie.

24
/10
/16

“Te naști în țara care te naști. (...) Eu sunt româncă din secunda în care m-am născut și așa o să fiu până nu o să mai fiu pe pământ.”- Draga Olteanu Matei. Marea doamnă a teatrului si filmului românesc împlinește astăzi 83 de ani.

23
/10
/16

INTERVIU „Stilul este rezultatul deciziei mele că actorii sunt pe primul loc”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, autoarea filmului „Toni Erdmann”, regizoarea germană Maren Ade, invitată a ediției din acest an a Festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest”.

23
/10
/16

Sâmbătă, 22 octombrie, a avut loc la Sala Thalia din Sibiu, Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2016, în cadrul căreia s-au anunțat filmele câștigătoare ale celei de-a 23-a ediții. Patruzeci de filme au fost incluse în cele patru secțiuni competiționale: OutStanDox, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool.