Întâlnire cu viitorul teatrului pe scena de la Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-viitorul-teatrului-pe-scena-de-la-metropolis/

În perioada 1 – 9 iulie, Teatrul Metropolis va găzdui o serie de spectacole, în cadrul „Galei Absolvenţilor UNATC”.

Un articol de Monica Andronescu|1 iulie 2022

Timp de 9 zile, începând de astăzi, Teatrul Metropolis va fi gazda unor spectacole excelente din cadrul Galei Absolvenților a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București.

Așa cum și-a obișnuit publicul de-a lungul timpului, Teatrul Metropolis sprijină tinerele talente și este o platformă de lansare pentru tineri, dar în același timp un loc unde calitatea actului teatral primează.

Și, cu în fiecare an, în această perioadă, UNATC București organizează o gală unde emoțiile sunt la cote înalte, Teatrul Metropolis și-a deschis și de această dată porțile pentru șapte producții, în care pot fi văzuți tinerii actori care vor deveni vedetele de mâine.

„În ciuda contextului pandemic, UNATC și-a continuat și dus la bun sfârșit misiunea artistică și cea academică. Ne bucură reîntoarcerea la normalitate și posibilitatea reîntâlnirii fără restricții a publicului iubitor de teatru și film”, se anunță într-un comunicat. „UNATC este organism cultural viu ce nu poate exista fără o relație strânsă cu publicul său. La final de Licență și de Masterat, Gala Absolvenților UNATC este o ocazie unică de a întâlni noua generație de artiști din familia și comunitatea noastră. Vom avea un adevărat maraton artistic pe parcursul a 9 zile, cu experiențe artistice unice, pentru că universul creativ UNATC este special, diferit și divers.”

În această seară, de la ora 17.00 și pe 4 iulie, de la ora 19.00, pe scena de la Teatrul Metropolis vă veți întâlni cu „Romeo și Julieta”, de la secția de actorie-licență, clasa prof. univ. Mihaela Sîrbu. Pe 5 iulie, de la ora 12.00, puteți vedea spectacolul „Instituția”, în regia lui Florin Liță, distribuție: Cătălina Corbu, Alexandra Corlan, Aurelian Culea, Gabriel Hrițcu, Alexandra Pribeagu, Varty Mihail, Andreea Moustache, Simona Pustianu, Emanuel Varga.

„Pe lumină” de Alina Grigore, poate fi văzut pe data de 6 iulie, de la ora 17.00 și de la ora 20.00, un spectacol al secției actorie, anul III, clasa prof. univ. Mircea Gheorghiu, drd. Alina Grigore. „Tabloul vrăjit” poate fi văzut joi, 7 iulie, de la ora 12.00, o dramatizare de Bogdana Darie, după „Trei fete de-mpărat și trei băieți de lăudat”, un spectacol al secției Master Pedagogie Teatrală, în regia și scenografia Andreei Ciocârlan.

Pe 8 iulie, de la orele 17.00, respectiv 20.00, poate fi văzut spectacolul „Lecții despre iubire și creier” de Alina Grigore, de la secția actorie, anul III.

Sâmbătă, 9 iulie, de la ora 13, 00, se va juca „Sindromul Rodomonte” de Mihai Gruia Sandu, un spectacol de la secția regie master, în regia lui Mihai Gruia Sandu. Iar duminică, 10 iulie, după încheierea Galei, de la ora 20.00, poate fi văzut spectacolul „Transport de femei” de Steve Gooch, coordonator conf. Univ. dr. George Ivașcu.

Toate aceste spectacole vă oferă o întâlnire irepetabilă cu viitorul teatrului. Imaginați-vă numai cum ar fi fost să fiți martori la spectacolele de absolvire ale unor mari actori precum Ștefan Iordache, Mariana Mihuț sau Victor Rebengiuc… În aceste zile aveți ocazia unică de a descoperi mari talente. Pe scena Teatrului Metropolis… 

Accesul spectatorilor este gratuit, fiind posibil doar în baza rezervării efectuate la Casa de bilete a Teatrului Metropolis (program: Luni – Vineri, între orele 9:00 și 17:00; în zilele în care sunt susținute spectacole, Casa de bilete este deschisă între orele 14:00 – 20:00).

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.