Invitaṭie la concert de muzicã clasicã
https://www.ziarulmetropolis.ro/invita%e1%b9%adie-la-concert-de-muzica-clasica/

În cadrul proiectului educaţional “Regele Carol I – O pagină de istorie”, încheiat între Muzeul Naţional de Istorie a României şi câteva unităţi de învăţământ din capitală şi din  ţară, astăzi, 31 decembrie 2013, începând cu ora 15.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, va avea loc un concert de muzică clasică.   Proiectul […]

Un articol de |31 ianuarie 2013

În cadrul proiectului educaţional “Regele Carol I – O pagină de istorie”, încheiat între Muzeul Naţional de Istorie a României şi câteva unităţi de învăţământ din capitală şi din  ţară, astăzi, 31 decembrie 2013, începând cu ora 15.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, va avea loc un concert de muzică clasică.

 

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013 şi constă în organizarea şi desfăşurarea de activităţi cultural-educative în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României care au ca scop însuşirea şi aprofundarea de către elevii participanţi, a cunoştinţelor despre viaţa şi domnia Regelui Carol I.

 

Iniţiatorii proiectului sunt Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta” şi Şcoala Profesională Specială Nr. 2 din Bucureşti iar şcoli partenere sunt: Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti şi Şcoala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din Isvoarele, jud. Giurgiu.

 

 

Sursa: MNIR

19
/06
/14

Festivalul Național de Teatru “Toma Caragiu” a propus într-o marți, la Ploiești, evitând cu eleganță cele trei ceasuri rele prevestite de mai de mult, premiera spectacolului “Chip de foc” (“Fireface”), după un text absolut nebun al dramaturgului german Marius von Mayenburg (42 de ani).

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.