Iocan 4. Revista de proză scurtă – lansare
https://www.ziarulmetropolis.ro/iocan-4-revista-de-proza-scurta-lansare/

Marţi, 24 octombrie în spaţiul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor 8A), de la ora 19:00 va fi lansat al patrulea număr al revistei IOCAN – revista de proză scurtă.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2017

IOCAN este prima revistă de proză scurtă din România. iocan patru revine cu 16 prozatori, nume noi, dar şi câteva nume sonore, românești și cu subiecte care răscolesc și seduc prin contraste.

Semnează prozatorii: Nicoleta Balaciu, Theodor Denis Dinulescu, Adela Greceanu, Ion Maxim, Adrian Georgescu jr., Felix Tzele, Claudiu Contantinescu, Radu Aldulescu, Cristian Boricean, Răzvan Constantin Popa, Ana Erde, Angelica Stan, Bogdan Coșa, Bogdan Răileanu, plus Mariana Enriquez şi Sorin Titel.

„Nu sperați la povești vesele, la finaluri fericite, la povestiri care mimează viața pe care ne-am dori-o, ci tocmai la acele situații simple din casele oamenilor mărunți, care pot fi sau nu un punct de cotitură pentru personaje, dar care prezintă viața așa cum e trăită de fapt de cei mai mulți dintre noi”, spune scriitorul Florin Iaru, unul dintre cei trei fondatori ai revistei de proză scurtă „iocan

Ce nu știam e chiar surpriza acestei veri de neuitat, care vine cu noutăți. Directorul de promovare al unei mari edituri mi-a spus că, pentru prima dată, literatura română s-a vândut foarte bine în timpul verii. Și că nu își explică asta. I-am răspuns că atâtea cărți bune românești, publicate într-un timp atât de scurt, nici eu nu am văzut. Parcă am fi la concurs. Și nu, nu fabulez. Deși mi se pare că visez. (Florin Iaru)

Avincis vor oferi o degustare de vin, iar muzica va fi asigurată de urbansunsets.com.

Foto: Iocan – Ana Alexandrescu

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.