Ion Caramitru, Ada Solomon și Alexandra Dariescu – premii speciale la Gala Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-ada-solomon-si-alexandra-dariescu-premii-speciale-la-gala-radio-romania-cultural/

Actorul Ion Caramitru, producătorul de film Ada Solomon şi pianista Alexandra Dariescu sunt câştigătorii celor trei premii speciale ale celei de-a XVII-a ediţii a Galei Radio România Cultural, eveniment care va avea loc în această seară, la Teatrul Odeon.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2017

Ion Caramitru – director al TNB și președinte al  UNITER – va primi Premiul de Excelență „pentru tinerețea de spirit și de faptă a omului de teatru în calitate de actor, regizor, manager și eminent promotor al valorilor naționale și universale ale artei spectacolului”.

Premiul In Memoriam Iosif Sava îi va reveni pianistei Alexandra Dariescu. De la Albert Hall din Londra la Carnegie Hall în New York, românca Alexandra Dariescu a fermecat publicul meloman cu muzicalitatea sa naturală și cu o prezență de scenă captivantă.

Alexandra Dariescu a fost inclusă de International Piano Magazine în topul celor 30 de pianiști din lume sub 30 de ani care promit o carieră spectaculoasă.

Ada Solomon, primul producător din istoria cinematografiei românești care a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin („Tony Erdmann”), va primi Premiul Lux Mundi.

Membru al Academiei Europene de Film, Ada Solomon a mai produs „Aferim”, în regia lui Radu Jude, peliculă care a câștigat Ursul de Argint la Berlin. Ada Solomon este și deținătoarea unui Urs de Aur pentru filmul „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Celor trei premii speciale li se vor adăuga alte nouă distincții pentru cele mai mari realizări culturale ale anului 2016.

Foto: Ion Caramitru, Ada Solomon și Alexandra Dariescu – facebook

Citiţi şi:
25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.