Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu-Botez – premiaţi de către Academia Română
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-tamara-buciuceanu-botez-premiati-de-catre-academia-romana/

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Premiile vor fi decernate într-o ceremonie organizată pe 19 decembrie, de la ora 10.00, în Aula Academiei din Bucureşti.

Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru vor primi premiul ,,Aristizza Romanescu” în domeniul artelor spectacolului, acordat ex aequo de Academia Română, potrivit site-ului instituţiei.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi premiată de Academia Română ,,pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică”, în timp ce Ion Caramitru va fi distins pentru ,,Macbeth. Un studiu”.

Pe de altă parte, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), va primi premiul ,,Victor Slăvescu” în domeniul Ştiinţelor economice, juridice şi sociologie, pentru lucrarea ,,Biletul de ieşire din criză”.

Citiţi şi: Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB

La ceremonia din 19 decembrie, Academia Română va acorda şi alte premii: în domeniul filologiei şi literaturii; în domeniul ştiinţelor istorice şi arheologie; în domeniul ştiinţelor matematice; în domeniul ştiinţelor fizice; în domeniul ştiinţelor chimice; în domeniul ştiinţelor biologice; în domeniul ştiinţelor geonomice; în domeniul ştiinţelor tehnice; în domeniul ştiinţelor agricole şi silvice; în domeniul ştiinţelor medicale.

TNB Ion Caramitru

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele în spectacolul ,,Dineu cu proşti’’ 

Se vor mai acorda premii în domeniul ştiinţelor economice, juridice şi sociologie; în domeniul filosofiei, teologiei, psihologiei şi pedagogie; în domeniul artelor, arhitecturii şi audiovizualului; în domeniul ştiinţei si tehnologiei informaţiei, notează Mediafax.

Academia Română este cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, care reuneşte personalităţi marcante din ţară şi din străinătate, din toate domeniile ştiinţei, artei şi literaturii.

Foto credit: Cinemagia, TNB foto cu Ion Caramitru

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.