Irina Margareta Nistor – în comisia de selecţie a concursului de proiecte CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/irina-margareta-nistor-in-comisia-de-selectie-a-concursului-de-proiecte-cnc/

Irina Margareta Nistor, Andrei Ujică şi Florin Şerban se numără printre membrii comisiilor de selecţie ale concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în 2013.

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Irina Margareta Nistor, Andrei Ujică şi Florin Şerban se numără printre membrii comisiilor de selecţie ale concursului de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în 2013.

Comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea filme de ficţiune (lungmetraj şi scurtmetraj), producţie şi dezvoltare de proiecte este formată din Irina Margareta Nistor – critic de film, Irina Chiriţă – producător, Doina Ruşti – scriitor, Andrei Ujică – regizor, Florin Şerban – regizor.

Comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea filme documentare este formată din Lucian Pricop – producător, Ionela Bănărescu – producător şi Iulian Comănescu – analist media, producător.

Comisia de selecţie a proiectelor cinematografice pentru secţiunea de filme de animaţie, producţie şi dezvoltare de proiecte îi are în componenţă pe Radu Igazsag – regizor filme de animaţie, Ruxandra Grecu – jurnalist, Florin Barbu – critic de film.

Citiţi şi: Corespondenţă de la Berlin „Luminiţa de la capătul tunelului“

La mijlocul lunii noiembrie, Centrul Naţional al Cinematografiei a anunţat organizarea concursului de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia filmelor şi dezvoltarea proiectelor cinematografice, notează Mediafax.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs – la secretariatul CNC – se va încheia pe 13 decembrie 2013, ora 15.00.

Irina Margareta Nistor

Irina Margareta Nistor, la festivalul de Psihanaliză şi Film

Potrivit site-ului CNC, totalul fondului alocat pentru sesiunea I de concurs şi selecţie de proiecte cinematografice pe 2013 este în sumă de 30.000.000 de lei, conform prevederilor Hotărârii Consiliului de administraţie al CNC nr.195/11.11.2013.

Astfel, 15% (4.500.000 de lei) va fi alocat pentru lungmetraje de ficţiune debut, 5% (1.500.000 de lei) pentru scurtmetraje de ficţiune, 10% (3.000.000 de lei) pentru documentare, 10% (3.000.000 de lei) pentru filmele de animaţie, 59% (17.700.000 de lei) pentru lungmetraje de ficţiune, 1% (300.000 de lei) pentru dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj de ficţiune, documentare şi de animaţie.

Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea I 2013 este de 15% (4.455.000 de lei) din creditul direct alocat pentru producţie.

Regulamentul de concurs, precum şi orice alte informaţii se pot obţine de la adresa de internet www.cnc.gov.ro şi de la secretariatul tehnic al concursului.

La concursul organizat anul trecut de CNC, regizorii Nae Caranfil şi Nicolae Mărgineanu au obţinut cea mai mare finanţare, câte 990.000 de lei, pentru titlurile „6,9 pe scara Richter”, respectiv „Poarta Albă”.

Foto credit: MotionARThoughts, Adi Marineci, foto cu Irina Margareta Nistor

26
/02
/13

Patru lungmetraje intră anul acesta în cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film, la Gala Premiilor Gopo:Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni și melci (regia: Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete). Autorii celor patru filme – Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim și Silviu Purcărete – concurează și pentru statueta care răsplătește Cea […]

26
/02
/13

BRITISH COUNCIL ROMÂNIA și Asociația K’ARTE prezintă cea de a doua ediţie a proiectului “British Documentary” la Targu Mureș, începând cu data de 2 martie 2013. Seria de filme documentare de anul acesta de la  “British Documentary”  include opt proiecții care vor avea loc  în perioada 02-24 martie, în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu ora 18.30, la Cinematograful […]

25
/01
/13

Lungmetrajul „După dealuri”, de Cristian Mungiu, a fost marele câştigător al galei Best Film Fest, care a avut loc joi seară şi în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune producţii cinematografice ale anului trecut, informează un comunicat al organizatorilor, Asociaţia Film România. Premiile au fost acordate în urma voturilor exprimate de jurnaliştii de […]

12
/11
/12

Filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu, a primit premiul publicului, acordat în cadrul secţiunii Balkan Survey de la Festivalul Internaţional de la Salonic (2 – 11 noiembrie), potrivit site-ului evenimentului. The Fischer Audience Award pentru un film din cadrul secţiunii Balkan Survey a fost acordat peliculei „După dealuri”. Distincţia a fost ridicată, în numele regizorului, […]

07
/11
/12

Festivalul Internaţional de la Salonic, care se desfăşoară în perioada 2-11 noiembrie, unul dintre cele mai mari evenimente de gen din regiune, îi dedică o retrospectivă integrală regizorului Cristian Mungiu. La Salonic sunt proiectate toate filmele cineastului român, de la scurtmetrajele de şcoală „Mariana” (1997) şi „Mâna lui Paulista” (1998) până la cel mai nou […]

05
/11
/12

Cineastul român Cristian Mungiu a fost nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeană (EFA) pe anul 2012, la categoria „cel mai bun scenariu”, cu filmul „După dealuri”, pe care l-a şi regizat, informează site-ul instituţiei. Nominalizările pentru premiile Academiei de Film Europene au fost anunţate, sâmbătă, la Festivalul Filmului European de la Sevilla. Cea de-a […]

23
/10
/12

O mie cinci sute de spectatori entuziaşti au asistat la Bruxelles, Gent şi Liege la avanpremiera belgiană a filmului ‘După dealuri’, de Cristian Mungiu, în prezenţa regizorului român şi a actriţelor principale premiate la Cannes, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, informează luni un comunicat de presă al ICR Bruxelles.  Premiera de la Bruxelles a fost […]