„Iubire în 7 crime“, propunerea Belgiei la Oscar, în cinematografele româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubire-in-7-crime-propunerea-belgiei-la-oscar-in-cinematografele-romanesti/

Freealize anunţă că în data de 25 noiembrie va avea loc în cinematografele din România premiera thrillerului belgian IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES, în regia lui Robert Pront.

Un articol de Liliana Matei|11 noiembrie 2016

Din distribuţie fac parte actorii: Jeroen Perceval (Dave), Kevin Janssens (Kenneth), Veerle Baetens (Sylvie), Jean Bijvoet (Stef).

IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES ne dă ocazia să privim către clasa socială de jos din Belgia –  un grup în creştere, lovit de şomaj, cu un mare handicap economic – într-o încercare disperată de a reuşi să-şi depăşească condiţia, dar al cărui viitor este mai degrabă incert. Situaţia şi modul de viaţă al populaţiei din această clasă socială îi obligă pe mulţi la un stil de viaţă infracţional.

Cu toate astea,  IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES nu este o dramă socială, ci un thriller care îl va surprinde pe spectator. Dialogurile sunt excelente, distribuţia este de top, directorul de imagine Robbrecht Heyvaert a arătat multă ingeniozitate, iar coloana sonoră este cu siguranţă un punct de atracţie al filmului.

După 4 ani de închisoare pentru jaf, Kenneth  este eliberat şi aşteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu iubita lui, Sylvie, şi cu fratele său, Dave, cei care i-au fost complici la infracţiune şi au fost în libertate în toată această perioadă. În timp ce Kenneth este nerăbdător să simtă gustul libertăţii prin droguri şi alcool, Dave şi Sylvie au renunţat la aceste obiceiuri şi şi-au schimbat complet modul de viaţă.

Droguri, crime, legătura de sânge între fraţi, o dragoste care ucide, sunt direcţiile principalele ale acestui thriller întunecat, care se desfăşoară în Munţii Ardennes.

Filmările au durat 34 de zile şi s-au desfăşurat în Belgia.

Producţia are o durată de 93 minute

Thrillerul IUBIRE ÎN 7 CRIME este propunerea Belgiei la Premiile Oscar 2017.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de FREEALIZE începând cu data de 25 noiembrie.

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

29
/10
/14

După ce a debutat ca lider în box office-ul american, Furia: Eroi anonimi conduce detaşat şi clasamentul încasărilor din România, unde a generat venituri de 557.000 RON, fiind vizionat în weekendul de lansare de aproximativ 30.000 de spectatori.

29
/10
/14

CRONICĂ DE FILM. „Maidan”, cel mai nou film de non-ficțiune al regizorului ucrainean Serghei Loznița, despre recentele revolte istorice de la Kiev, este o operă puternică, solicitantă, extrem de fin lucrată la nivelul imaginii și, mai ales, al sunetului.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

24
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Pentru un film care se vrea o comedie de succes, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, mizează prea puţin pe regie şi prea mult pe reflexele actorilor. Însă nici potenţialul comic al interpreţilor nu este fructificat la un nivel satisfăcător, din cauza scenariului rudimentar și a execuției lipsite de creativitate.