„Iubire în 7 crime“, propunerea Belgiei la Oscar, în cinematografele româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubire-in-7-crime-propunerea-belgiei-la-oscar-in-cinematografele-romanesti/

Freealize anunţă că în data de 25 noiembrie va avea loc în cinematografele din România premiera thrillerului belgian IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES, în regia lui Robert Pront.

Un articol de Liliana Matei|11 noiembrie 2016

Din distribuţie fac parte actorii: Jeroen Perceval (Dave), Kevin Janssens (Kenneth), Veerle Baetens (Sylvie), Jean Bijvoet (Stef).

IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES ne dă ocazia să privim către clasa socială de jos din Belgia –  un grup în creştere, lovit de şomaj, cu un mare handicap economic – într-o încercare disperată de a reuşi să-şi depăşească condiţia, dar al cărui viitor este mai degrabă incert. Situaţia şi modul de viaţă al populaţiei din această clasă socială îi obligă pe mulţi la un stil de viaţă infracţional.

Cu toate astea,  IUBIRE ÎN 7 CRIME/ THE ARDENNES nu este o dramă socială, ci un thriller care îl va surprinde pe spectator. Dialogurile sunt excelente, distribuţia este de top, directorul de imagine Robbrecht Heyvaert a arătat multă ingeniozitate, iar coloana sonoră este cu siguranţă un punct de atracţie al filmului.

După 4 ani de închisoare pentru jaf, Kenneth  este eliberat şi aşteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu iubita lui, Sylvie, şi cu fratele său, Dave, cei care i-au fost complici la infracţiune şi au fost în libertate în toată această perioadă. În timp ce Kenneth este nerăbdător să simtă gustul libertăţii prin droguri şi alcool, Dave şi Sylvie au renunţat la aceste obiceiuri şi şi-au schimbat complet modul de viaţă.

Droguri, crime, legătura de sânge între fraţi, o dragoste care ucide, sunt direcţiile principalele ale acestui thriller întunecat, care se desfăşoară în Munţii Ardennes.

Filmările au durat 34 de zile şi s-au desfăşurat în Belgia.

Producţia are o durată de 93 minute

Thrillerul IUBIRE ÎN 7 CRIME este propunerea Belgiei la Premiile Oscar 2017.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de FREEALIZE începând cu data de 25 noiembrie.

24
/10
/14

Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din București după proiecția specială a filmului din această seară, de la ora 22.00, la Cinema Elvira Popescu.

22
/10
/14

Nu-i înțeleg pe cei care nu-l simpatizează pe Woody Allen. Pe cei cărora le este indiferent. Nu trebuie să-l iubești. Însă este unul din marile mistere ale lumii inaderența unora la umorul său. La personajul său, aproape dispărut din filmele, nesfârșite, ale ultimilor ani, dar intrat în panoplia comicilor indispensabili ai cinematografiei.

22
/10
/14

Desenator, gagman, muzician, regizor, scenograf, mim, cineast, om de televiziune, poet, Pierre Étaix debutează pe scenă, pe care nu o va părăsi niciodată. Fascinat însă de marele ecran, la începutul anilor 1960, va începe să regizeze filme, alături de prietenul său Jean-Claude Carriere.

22
/10
/14

De la producătorii comediei de succes ,,Love Building”, vine din 26 decembrie pe marile ecrane Alt Love Building, un film cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă în rolurile principale, distribuit în cinematografe de Freeman Entertainment.

22
/10
/14

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război "Furia: Eroi anonimi/ Fury", a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost "sprijinul" său.

22
/10
/14

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide vineri, 24 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Studio cu Trece şi prin perete, în regia lui Radu Jude, singurul film selecţionat – şi premiat – anul acesta la Cannes. În închuiderea festivalului, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, va rula White God/ Oraşul câinilor, câştigătorul secţiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes şi candidatul Ungariei la Oscar.

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

BIEFF continuă programul de succes prezentat în colaborare cu una dintre cele mai importante manifestări culturale axate pe experimentul cinematografic: Programul Special Oberhausen, dedicat în acest an femeilor regizor, cărora le-au revenit majoritatea premiilor la Oberhausen 2014.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

19
/10
/14

După un program intensiv de filme cu un palmares internațional impresionant și o serie de evenimente speciale inedite, „Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj” și-a desemnat câștigătorii sâmbătă seară. Pelicula „Jacky în regatul femeilor”, de Riad Sattouf, a fost dublu premiată: Cel Mai Bun Film și Cel Mai Bun Scenariu.

19
/10
/14

Filmele câștigătoare ale celor mai importante premii pe Croazetă în acest an, retrospective, invitați celebri și discuții despre cinema pot fi găsite în programul celei de-a 5-a ediții a festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest“ (24-30 octombrie), inițiat și patronat de Cristian Mungiu.

18
/10
/14

Cineastul spaniol Pedro Almodovar a fost recompensat vineri seară, la Lyon, cu premiul Lumière, o distincţie care recompensează un cineast cu o contribuţie remarcabilă în lumea filmului.