Iubitafizica, un spectacol cu păpuşi pentru oameni mari, la Godot Cafe Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/iubitafizica-un-spectacol-cu-papusi-pentru-oameni-mari-la-godot-cafe-teatru/

Joi, 11 septembrie, de la ora 19, la Godot Cafe Teatru, pasionaţii de teatru pot vedea spectacolul Iubitafizica, după cartea scrisă de Iulian Tănase.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2014

Produs în primăvara anului 2014 exclusiv prin crowdfunding, Iubitafizica oglindește imaginația personajului principal, un bărbat care își imaginează femeia perfectă în chipul a cinci femei diferite, care, astfel, o alcătuiesc.

Iubitafizica este știința iubirilor imaginare, iar iubitafizicienii sunt cei care dau formă și viață gândurilor bărbatului a cărui voce ceează jocuri de cuvinte pe fundal. Acesta este Iulian Tănase, autorul cărții, iar spectacolul este unul pentru oameni mari cu păpuși în mărime naturală.

„Iubitafizica este ştiinţa iubirilor imaginare. Toate iubirile şi iubitele imaginare sunt excepţii ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori.” – Iulian Tănase

Cartea poate fi achizitionata de la fata locului sau de pe site-ul editurii Herg Benet

Iubitafizica – INFO

Joi 11.09.2014

Regia: Cristina Andreea Ion

Distribuția: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, George Sfîrăială

Cu participarea: Iulian Tănase, Andreea Caus, Ileana Andrei, Călin Prodea

Costume de Story about Mimi

Durata: 60 min

Preț bilet: 30 lei

Foto: IubitafizicaLightwave Theatre Company

27
/03
/17

Într-o zi de 27 martie era înfiinţat, la Moscova, ’’Balşoi Teatr’’, Societatea Academică Română devenea, prin decret regal, "Academia Română", se năștea regizorul american Quentin Tarantino și se stingea din viață George Pruteanu, cunoscut pentru emisiunea TV “Doar o vorbă să-ţi mai spun” şi pentru ”Legea Pruteanu” (folosirea limbii române în locuri, relaţii şi instituţii publice).

26
/03
/17

„S-a furat mireasa!”, după textul și în regia lui Radu Popescu, e o comedie despre o tânără corporatistă ruptă între logodna călduță cu Mihai, șeful ei, și iubirea cu aer de libertate a lui Andrei, fost iubit și alpinist.

26
/03
/17

Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Institutul Francez, vă invită marți, 28 martie 2017, orele 18.30, la conferința „Victor Brauner, pictopoet și iluminator”, susținută de Mihaela Petrov, critic și istoric de artă. Conferința face parte din seria de evenimente ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

25
/03
/17

CRONICĂ DE FILM Despre „Fata necunoscută”, noul film - o dramă socială și morală - al fraților belgieni Jean-Pierre și Luc Dardenne. Și despre „(M)ucenicul” (al rusului Kirill Serebrennikov), cu un tânăr care, cu Biblia în mână, se tranformă într-un fanatic religios. Două filme de Cannes, acum în cinematografe.

25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.