James Avery s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/james-avery-s-a-stins-din-viata-la-varsta-de-65-de-ani/

Actorul american James Avery, cunoscut pentru rolul unchiului Phil din serialul de televiziune de succes „Prinţul din Bel Air”, a murit marţi, la vârsta de 65 de ani, în Glendale, California.

Un articol de Petre Ivan|2 ianuarie 2014

Actorul american James Avery, cunoscut pentru rolul unchiului Phil din serialul de televiziune de succes „Prinţul din Bel Air”, a murit marţi, la vârsta de 65 de ani, în Glendale, California.

Avery a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma unei operaţii pe cord deschis, a declarat purtătorul său de cuvânt, Cynthia Snyder.

Actorul era cunoscut pentru rolul Phil Banks din serialul de televiziune american „Prinţul din Bel Air/ The Fresh Prince of Bel Air” (1990), în care a jucat alături de Will Smith.

James Avery a apărut în 141 de episoade din „Prinţul din Bel Air”, alături de nepotul său din film, Will Smith.

În urmă cu doi ani, o mare parte din echipa filmului s-a reîntâlnit la un eveniment de caritate.

„Sunt foarte trist să spun că James Avery a încetat din viaţă. A fost un al doilea tată pentru mine. O să-mi lipsească foarte mult”, a scris prietenul şi colegul său din filmul „Prinţul din Bel Air” Alfonso Ribeiro, pe o reţea de socializare.

James Avery

James Avery a apărut în numeroase filme şi show-uri TV, printre care şi „Gray’s Anatomy” şi „Star Trek: Enterprise”

De asemenea, a fost gazda programului TV „Going Places” şi şi-a împrumutat vocea mai multor personaje din producţii animate, precum „Ţestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles”.

Originar din Atlantic City, New Jersey, SUA, Avery s-a înrolat în marina militară dupa terminarea liceului, luptând în Vietnam în perioada 1968-1969.

După ce a plecat din armată, el s-a mutat în San Diego, California, unde a început să scrie scenarii pentru televiziune şi poezii pentru Public Broadcasting Service (PBS), informează Mediafax.

Actorul a lucrat până în septembrie anul trecut la filmul lui Zach Braff „Wish I Was Here”, care va avea premiera la Festivalul de Film Sundance, la sfârşitul acestei luni.

Foto: James Avery – Cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.