James Dean, Corbijn, Pattinson şi Kingsley, în noul proiect „Life”
https://www.ziarulmetropolis.ro/james-dean-corbijn-pattinson-si-kingsley-in-noul-proiect-life/

Actorul britanic Ben Kingsley va juca alături de Robert Pattinson şi Dane DeHaan în filmul „Life”, un film biografic dedicat actorului James Dean. Pelicula va fi regizată de cunoscutul cineast Anton Corbijn, iar filmările au început de curând în oraşul canadian Toronto.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2014

Actorul britanic Ben Kingsley va juca alături de Robert Pattinson şi Dane DeHaan în „Life”, un film biografic dedicat actorului James Dean. Pelicula va fi regizată de cunoscutul cineast Anton Corbijn, iar filmările au început de curând în oraşul canadian Toronto.

„Life” prezintă povestea de prietenie dintre Dennis Stock, un tânăr fotograf american care lucrează pentru revista Life, interpretat de Robert Pattinson, şi actorul James Dean, interpretat de Dane DeHaan, care s-a înfiripat în timpul unei călătorii cu automobilul de la Los Angeles la New York.

Acea întâlnire i-a permis lui Dennis Stock să realizeze unele dintre cele mai cunoscute fotografii ale actorului, cu atât mai valoroase cu cât ele au fost făcute în 1955, anul morţii lui James Dean.

James Dean

James Dean, protagonistul filmelor „Rebel fără cauză” şi „La Est de Eden”, a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Deocamdată nu sunt cunoscute detalii despre rolul interpretat de  britanicul Ben Kingsley, nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar.

James Dean

Anton Corbijn, fotograf şi regizor născut în Olanda, s-a remarcat în calitate de cineast cu filmul „Control”, o biografie despre Ian Curtis, solistul trupei Joy Division.

Foto cu James Dean şi Ben Kingsley – Cinemagia

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.