Jazzappella, concert de jazz & pop-rock a cappella
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-concert-de-jazz-pop-rock-a-cappella/

Jazzappella, primul quintet din România care abordează genul a cappella, le dăruieşte bucureştenilor un inedit concert cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, marţi, 17 decembrie, de la ora 21:00, la Teatrul Mignon.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2013

Jazzappella, primul quintet din România care abordează genul a cappella, le dăruieşte bucureştenilor un inedit concert cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, marţi, 17 decembrie, de la ora 21.00, la Teatrul Mignon.

V-ați gândit vreodată cum sună muzica de jazz fără acompaniament muzical, reproducând doar vocal sonoritatea instrumentelor? Altfel spus, cântată a cappella? Cei care nu au avut încă prilejul de a asculta încă un astfel de concert o pot face acum, alături de grupul vocal Jazzappella, primul quintet din România care a avut curajul să abordeze acest gen muzical.

După ce au fost invitați să cânte pe scenele câtorva dintre cele mai importante festivaluri de jazz din România, Festivalul de Jazz de la Timișoara sau Satu Mare, în Piața Festivalului „George Enescu” cu ocazia zilelor Radio România Muzical sau la Sala Radio împreună şi alături de Big Bandul Radio, cei cinci membri ai grupului Jazzappella, Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Ana Bancescu, András Zoltán si Bogdan Tudor, vor susține marți, 17 decembrie, de la ora 21.00, la Teatrul Mignon un concert de jazz a cappella.

Spectacolul va avea loc în cadrul seriei Tuesday Jazz @ Mignon. Repertoriul va include piese de jazz contemporan, piese de pop-rock cunoscute în aranjamente de jazz, compoziţii proprii, dar şi aranjamente originale ale unor piese specifice Sărbătorilor de iarnă. Prețul biletului la concertul Jazzappella este de 30 de lei.

Foto cu Jazzappella – arhiva personală

17
/12
/20

În anul aniversar Beethoven – 250 de ani de la naștere, Editura Casa Radio îl celebrează pe emblematicul compozitor german prin editarea albumului „Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-a”.

12
/12
/20

Proiectul PerformArt – trasee către performanța muzicală a fost finalizat în decembrie în urma a 8 luni de activităţi susţinute de-a lungul atipicului an 2020, vizând traseele educațional-artistice, sau, mai exact, performanța, perfecționarea și direcționarea în carieră pentru tinerii muzicieni.

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...

09
/12
/20

SoNoRo a împlinit anul acesta 15 ani de existență, ocazie cu care vă invităm să revizităm momentele aparte ale festivalului, de la primii ani când se repeta în săli de birouri până la regăsiri cu locurile natale și lucrări de o sensibilitate copleșitoare, care vor rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

06
/12
/20

Marți, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

04
/12
/20

Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor.

04
/12
/20

250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online „ATINS prin muzică // Beethoven // Testament”, cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.