Jazzulescu la Kretzulescu, cu Ana-Cristina Leonte şi Albert Tajti
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzulescu-la-kretzulescu-cu-ana-cristina-leonte-si-albert-tajti/

Pe 17 iunie, de la ora 20,30, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu vor cânta împreună două dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc, reprezentanţi ai noii generaţii, cu o intensă activitate concertistică în diverse alte conjuncturi muzicale.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2014

Ana-Cristina Leonte (voce) şi Albert Tajti (pian) aduc în proiectul Jazz for a SECRET lover o mare experiență scenică și o serie de influențe personale care îi definesc muzical.

Pe lângă câteva standarde preferate cu care cei doi interpreți vor delecta publicul iubitor de jazz, concertul va include piese originale care anticipează lansarea primului album solo al vocalistei, Secret Lover, înregistrat în formula completă cu Albert Tajti – pian, Michael Acker – contrabas, Tavi Scurtu – baterie și Alex Munte – saxofon. Sound-ul acestui proiect explorează noi sfere ale jazzului.

Nuanțe moderne sunt combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free. Rezultatul este o melodicitate specială, adeseori sensibilă, echilibrată pe coordonatele nou-tradițional, aranjament-improvizație, simplitate-complexitate, ilustrând diferitele fațete ale iubirii în multitudinea de forme în care poate fi surprinsă, oglindind în mare parte viziunile personale ale vocalistei Ana-Cristina.

Ana-Cristina Leonte a început să studieze muzică foarte devreme. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, unde a studiat jazz între anii 2008-2014 la secția condusă de pianistul Mircea Tiberian. În acest interval a avut colaborări cu Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Cătălin Milea, Mihai Iordache, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, George Natsis, Ciprian Pop, Toma Dimitriu sau Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzappella.

A cântat şi în formule din diferite alte sfere muzicale: Electric Brother, trupa Kumm, Akim Hash.
În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Fest și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut Premiul pentru cea mai buna trupa de jazz în 2012 la Târgu Mureș.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.