Jazzulescu la Kretzulescu, cu Ana-Cristina Leonte şi Albert Tajti
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzulescu-la-kretzulescu-cu-ana-cristina-leonte-si-albert-tajti/

Pe 17 iunie, de la ora 20,30, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu vor cânta împreună două dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc, reprezentanţi ai noii generaţii, cu o intensă activitate concertistică în diverse alte conjuncturi muzicale.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2014

Ana-Cristina Leonte (voce) şi Albert Tajti (pian) aduc în proiectul Jazz for a SECRET lover o mare experiență scenică și o serie de influențe personale care îi definesc muzical.

Pe lângă câteva standarde preferate cu care cei doi interpreți vor delecta publicul iubitor de jazz, concertul va include piese originale care anticipează lansarea primului album solo al vocalistei, Secret Lover, înregistrat în formula completă cu Albert Tajti – pian, Michael Acker – contrabas, Tavi Scurtu – baterie și Alex Munte – saxofon. Sound-ul acestui proiect explorează noi sfere ale jazzului.

Nuanțe moderne sunt combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free. Rezultatul este o melodicitate specială, adeseori sensibilă, echilibrată pe coordonatele nou-tradițional, aranjament-improvizație, simplitate-complexitate, ilustrând diferitele fațete ale iubirii în multitudinea de forme în care poate fi surprinsă, oglindind în mare parte viziunile personale ale vocalistei Ana-Cristina.

Ana-Cristina Leonte a început să studieze muzică foarte devreme. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, unde a studiat jazz între anii 2008-2014 la secția condusă de pianistul Mircea Tiberian. În acest interval a avut colaborări cu Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Cătălin Milea, Mihai Iordache, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, George Natsis, Ciprian Pop, Toma Dimitriu sau Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzappella.

A cântat şi în formule din diferite alte sfere muzicale: Electric Brother, trupa Kumm, Akim Hash.
În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Fest și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut Premiul pentru cea mai buna trupa de jazz în 2012 la Târgu Mureș.

31
/01
/18

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra Națională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare considerată la granița între armonia wagneriană și structurile muzicale brahmsiene.

24
/01
/18

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.

22
/01
/18

Dirijorul francez Olivier Robe revine la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00, într-un concert care îiva avea ca protagoniști pe Cristian Niculescu și Zsuzsa Bálint. Prima lucrare pe afișul serii va fi Două Intermezzi, op. 12, de George Enescu, urmată de două concerte de J. S. Bach: Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră, și Concertul nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 5 în si bemol major, de Fr. Schubert.

16
/01
/18

Solistă a trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan, a murit "subit", luni, la Londra, în timp ce se afla în studioul de înregistrări. Deși, până la această oră nu s-a anunțat oficial cauza morții artistei de 46 de ani, apropiații lui Dolores O'Riordan spun că aceasta ar fi suferit de o depresie severă.

11
/01
/18

Iubitorii muzicii sunt așteptați, prin intermediul Fundaţiei Calea Victoriei, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 19:00, în eleganta Sală de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul muzical al unor compozitori celebri. Recitalul va fi susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea.

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

10
/01
/18

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa îl caracterizează criticii muzicali pe Dinu Lipatti (1917-1950), unul din pianiștii și compozitorii primei jumătăți a secolului XX, care continuă să fascineze și astăzi.

10
/01
/18

Doi laureaţi ai premiului Nobel pentru Chimie sunt invitaţi la Conferinţele Ateneului Român, în 2018, la 150 de ani de la înfiinţarea instituției. Este vorba despre francezul Jean-Marie Lehn, laureat în 1987 al prestigiosului premiu, şi germanul de origine română Stefan Walter Hell, laureat în 2014. Cele două personalități vor fi prezente în lunile aprilie-mai, la Conferinţele Ateneului Român.

20
/12
/17

Corul de Copii Radio are tolba plină de suprize muzicale în luna decembrie! După concertul susținut la Sala Radio pe 17 decembrie și un prim concert în aer liber la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București, organizat de Creart, pe 18 decembrie, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce bucuria colindelor la Alt.Crăciun, pe 21 și 22 decembrie!