„Je suis Panamá”, sloganul Charlie Hebdo pentru cei bogați
https://www.ziarulmetropolis.ro/je-suis-panama-sloganul-charlie-hebdo-pentru-cei-bogati/

Revista satirică Charlie Hebdo a dedicat prima pagină de săptămâna aceasta dezvăluirilor privind eludarea impozitelor la nivel internaţional considerate terorism fiscal. Publicaţia a titrat pe prima pagină o lozincă ironică la adresa celor bogaţi, „Je suis Panamá”, parafrazând sloganul care a stat la baza mobilizării generale după atentatul din 2015 împotriva acestei reviste pariziene.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2016

Pe prima pagină a numărului care este pus în vânzare miercuri se vede caricatura unei manifestații a milionarilor care, în afară de a prezenta semne ostentative ale bogăției lor, flutură pancarte în care se poate citi mesajul Je suis Panamá (Eu sunt Panamá).

O aluzie clară la țara aflată în ochiul uraganului după ce un grup de ziariști internaționali a publicat începând de duminică conținutul arhivelor asociației panameze de avocați Mossack Fonseca privind activitatea lor de patru decenii de creare a unor societăți opace pentru potentați din întreaga lume.

Foto: Charlie Hebdo – facebook

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.