Jeff Bridges, 69
https://www.ziarulmetropolis.ro/jeff-bridges-69/

„Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul.” – Jeff Bridges. Câştigător al unui Oscar în 2010, pentru prestaţia din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2018

Jeffrey Leon Bridges s-a născut pe 4 decembrie 1949 în Los Angeles, California, Statele Unite ale Americii și este fiul cunoscutului actor Lloyd Bridges.

Când avea doar 9 ani a jucat primul său rol pe micile ecrane, alături de tatăl său, Lloyd, și de fratele său, Beau Bridges.

Printre filmele sale memorabile se numără „The Big Lebowski/Marele Lebowski”, „Tron: Legacy/Tron: Moștenirea”, „The Fabulous Baker Boys”, „The Fisher King”, „Fearless/Stare de șoc”, „Persona non grata”, „Iron Man/Omul de oțel” și „Crazy Heart/Inimă nebună”.

Pentru rolul său din pelicula „Crazy Heart/Inimă nebună”, Jeff Bridges a câștigat Oscarul, în 2010, și a mai fost nominalizat de alte patru ori la premiile Academiei Americane.

Jeff Bridges alături de Jessica Lange, în 1976, pe platourile de filmare ale filmului King Kong

Foto: Jeff Bridges – facebook

 

 

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.