John Cusack: Hollywood este un bordel unde oamenii o iau razna
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-cusack-hollywood-este-un-bordel-unde-oamenii-o-iau-razna/

Actorul John Cusack a catalogat industria de film americană drept un „bordel unde oamenii o iau razna” într-un interviu în care vorbeşte despre dificultăţile prin care trebuie să treacă tinerii artişti pentru a reuşi la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

John Cusack, în vârstă de 48 de ani, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian despre dificultăţile construirii unei cariere în cinematografie, notează Mediafax.

„Nu poţi ajunge sus. (Hollywood, n.r.) este un bordel, iar oamenii o iau razna, cultura de acolo pur si simplu mănâncă actorii tineri şi apoi îi scuipă afară. Este greu să supravieţuieşti fără să îţi găseşti un refugiu”, a declarat actorul american, care în prezent îşi promovează cel mai recent film, „Map to the Stars”, regizat de David Cronenberg şi în care joacă alături de Julianne Moore, Robert Pattinson şi Mia Wasikowska.

Filmul vorbeşte despre obsesia de a deveni vedetă şi modul în care celebrităţile tinere pot ajunge în cele mai proaste situaţii posibile. Scenaristul Bruce Wagner subliniază în film importanţa tinereţii în industria cinematografiei americane şi include chiar şi o scenă în care se sugerează că o actriţă de 26 de ani este considerată ca fiind „la menopauză” de colegii săi mai tineri.

„Pentru femei este foarte dură comparaţia lui Bruce, asta cu dacă ai 26 de ani eşti la menopauză. Este absurdă situaţia, doar pentru că e puţin exagerată. Am prietene actriţe care sunt trase pe linie moartă la 29 de ani, pentru ca industria vrea ceva nou şi fierbinte de 22 de ani. Spui că este pornografie infantilă… e ciudat!” –  John Cusack.

Actorul american a mai spus în acest interviu că Al Pacino şi Rob Reiner au fost mentorii săi în tinereţe.John Cusack

„Când eram eu tânăr, oamenii aveau grijă de tine. Existau şi oameni de treabă în industrie. Când am venit în Los Angeles, Rob Reiner mi-a spus «Vino şi stai în casa mea». M-a învăţat lucruri. Am lucrat cu Pacino, care vorbea cu mine şi mă învăţa. Acum nu se mai întâmplă astfel”, a continuat Cusack.

John Cusack are o carieră cinematografică de peste trei decenii şi s-a remarcat în filme precum „Umbre şi ceaţă”, „Împuşcături pe Broadway”, „Miezul nopţii în grădina binelui şi răului”, „Con Air – Avionul Condamnaţilor”, „La hotarul dintre viaţă şi moarte”, „În pielea lui John Malkovich”, „High Fidelity” – pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur -, „Camera 1408”, „2012” şi „Teleportaţi în adolescenţă”.

Foto: John Cusack, Hollywood – cinemagia

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.