JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon va avea loc demonstrația de teatru comic KYOGEN
https://www.ziarulmetropolis.ro/joi-22-noiembrie-2012-de-la-ora-19-30-la-sala-studio-a-teatrului-odeon-va-avea-loc-demonstratia-de-teatru-comic-kyogen/

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez). Kyogen este un gen […]

Un articol de |19 noiembrie 2012

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat

JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon

la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez).

Kyogen este un gen teatral japonez cu puternice inflexiuni comice a carui existenta numara mai multe secole, originea sa situandu-se impreuna cu cea a teatrului Noh in perioada Muromachi. Desi initial scenetele comice in stil Kyogen erau inserate in cadrul reprezentatiilor de teatru Noh, cu timpul Kyogen a devenit un gen artistic independent. Spre deosebire de caracterul sobru si tragismul pieselor Noh, teatrul Kyogen pune accent pe dialogurile pline de haz şi pe mimica actorilor. Kyogen nu este greu de inteles, intrucat este făcut sa distreze publicul si sa il amuze. Repertoriul sau consta din piese satirice ce au ca tema subiecte inspirate din viata de zi cu zi precum certurile intre soti si care reprezinta o sursa de umor si în zilele noastre. Kyogen ramane o forma de arta traditionala japoneza de divertisment universal, transmisa din cele mai vechi timpuri.

Motohiko SHIGEYAMA este un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia care face parte dintr-o veche familie de actori în stilul Okura. S-a nascut in 1975 si este fiul lui Shime Shigeyama, un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia. La varsta de patru ani joaca în piesa “Iroha” unde detine un rol principal. De-a lungul timpului a jucat in piese clasice din repertoriul Kyogen si a realizat diverse spectacole si proiecte teatrale in Japonia si in Europa, singur sau ca membru al trupelor de teatru “Shigeyama” si “Hanagata Kyogen”. Intre anii 2003-2005 a activat si ca profesor la Institutul de Actorie din Paris. In afara de activitatile legate de Kyogen a jucat in filme pentru televiziunea japoneză NHK si în muzicaluri. Este de asemenea autorul cartii “Sa vedem Kyogen cu Shigeyama Motohiko si Shigeyama Hippie”.

Ondrej HYBL se poate mandri cu performanta de a fi primul ceh care joaca teatru Kyogen. In anul 2002, trimis la studii în Japonia, se îndragosteste de Kyogen. Incepe sa studieze sub indrumarea maestrului Shime Shigeyama si devine in scurt timp un promotor al acestui gen teatral in tara sa natala si in Europa. In prezent colaboreaza impreuna cu Motohiko Shigeyama la realizarea mai multor productii Kyogen.

INTRAREA LIBERA pe baza tichetelor cu loc, care se pot procura de la casa de bilete a teatrului in data de 22 noiembrie


Consultant artistic
Tamara Susoi, Cristina Tudor
e-mail: [email protected]
Tel: 021 313 68 74
Fax: 312 24 89, 315 48 52
Adresa: Calea Victoriei 40-42, sector 1,
cod 010062 Bucuresti
Agentia de bilete: 021 314 72 34
Rezervari bilete: [email protected]
website: www.teatrul-odeon.ro

04
/09
/15

Ca un preambul al deschiderii oficiale a stagiunii 2015 - 2016, Opera Brașov oferă spectacolul „Opera rediviva!”, desfășurat în aer liber și care face parte din cadrul manifestărilor dedicate Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea Brașovului, ce va avea loc miercuri, 9 septembrie, de la ora 19.00, în Piața Sfatului.

04
/09
/15

Circuitul SoNoRo Conac 2015 continuă cu 5 concerte de excepție în luna septembrie. Iubitorii de muzică de cameră își dau întâlnire la Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie), Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015), Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad (11 septembrie 2015) și Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015).

04
/09
/15

Unul dintre cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de la Cannes, ,,Dheepan”, în regia lui Jacques Audiard, distins cu Palme d’Or și elogiat de presa internațională, va fi proiectat în premieră în România, la cea de-a șasea ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 23 și 29 octombrie la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO.

03
/09
/15

CRONICĂ DE FILM „Secretul nasturelui de sidef”, cel mai nou documentar, extrem de ambiţios, al regizorului chilian Patricio Guzmán este un film-eseu în care traume ale trecutului sunt puse într-un dialog neaşteptat ce chestionează însăşi sănătatea civilizaţiei moderne.

03
/09
/15

Asociația Culturală BIS propune în această toamnă, în premieră în orașul Sibiu, un proiect comunitar. În perioada 2 septembrie – 2 decembrie, un grup de tineri actori vor duce spectacole de teatru în cartierele orașului Sibiu, pentru oameni care din diverse motive nu ajung în sălile de teatru. În anumite seri, școlile, liceele, bibliotecile din cartiere se vor transforma în săli de spectacol. Intrarea va fi liberă.

03
/09
/15

În perioada festivalului Enescu, la numărul 25, pe strada George Enescu, foarte aproape de Ateneu și de Sala Palatului, în salonul Up Above de la Journey Pub, va răsuna muzica lui George Enescu din Pianocktail; publicul este invitat să guste la propriu cocktailuri realizate după partiturile compozitorului.

03
/09
/15

Teatrul Excelsior organizează, în perioada 25 septembrie – 2 octombrie, prima ediţie a Festivalului de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST. În peisajul cultural bucureştean, adolescenţii nu au avut până în acest moment un festival profesionist care să îi privească direct.

02
/09
/15

Studenții și masteranzii interesați de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România și de orientare și consiliere în carieră.