Jose Carreras cântă acompaniat de Orchestra Naţională Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jose-carreras-canta-acompaniat-de-orchestra-nationala-radio/

Duminică, 15 decembrie (de la ora 20.00), la Pavilionul Central de la Romexpo, Jose Carreras va încânta publicul bucureştean cu un concert de gală de Crăciun.

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2013

Duminică, 15 decembrie, de la ora 20.00, la Pavilionul Central de la Romexpo, Jose Carreras va încânta publicul bucureştean cu un concert de gală de Crăciun.

După ce la finalul lunii mai Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio au cântat alături de celebrul tenor Andrea Bocelli şi invitaţii săi speciali în concertul pe care acesta l-a susţinut la Bucureşti, acum cele două ansambluri răspund provocării artistice pe care le-o lansează un alt tenor de legendă, Jose Carreras, cu care au mai colaborat la București în urmă cu doi ani.

În cadrul acestui concert, vă veţi bucura de cântece tradiţionale ca „White Christmas”, „Adeste Fideles”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” ş.a., alături de fragmente de operă extrem de îndrăgite.

Evenimentul vine ca o urmare a lansării noului album al artistului „25 – Meraviglioso”, eveniment derulat pe 6 decembrie (după ce pe 5 decembrie a avut loc cea de-a 67-a aniversare a tenorului catalan). Materialul discografic face referire la recuperarea sa după suferinţa cauzată de leucemie şi revenirea fulminantă în activitatea muzicală printr-o serie de concerte extraordinare, mai ales cele prezentate alături de Placido Domingo (vechiul său rival care i-a finanţat tratamentele necesare vindecării) şi de legendarul Luciano Pavarotti.

Regal muzical cu Jose Carreras 

Cele două ansambluri Radio România vor evolua sub conducerea muzicală a dirijorului David Gimenez, nimeni altul decât nepotul tenorului Jose Carreras.

Născut în Barcelona, David Gimenez a început studiile muzicale de pian în oraşul natal şi le-a continuat la Viena şi la Londra, dedicându-se în final carierei de dirijor. Sub bagheta sa s-au desfăşurat concerte cu peste 200 de orchestre din lume: Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Londra, Orchestra din Paris, Filarmonica din Japonia, Orchestra Simfonică din Chicago.

Citiţi şi: Jose Carreras, Ştefan Bănică, Scorpions şi Morcheeba – concertele lunii decembrie

Printre celebrităţile alături de care a dirijat se numără Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Roberto Alagna, Agnes Baltsa, Kiri Te Kanawa, Juan Pons, Bryn Terfel şi desigur, José Carreras – pe care îl însoţeşte constant în turnee.

Jose Carreras

Invitată specială a evenimentului este soprana Natalia Ushakova. Absolventă a Conservatorului „Rimski Korsakov” din Sankt Petersburg, soprana s-a perfecţionat printr-un master la München şi apoi prin studii la Studioul asociat Teatrului Scala din Milano, unde a lucrat cu celebra soprană de origine română Virginia Zeani şi cu Leila Gencer.

Biletele au preţuri cuprinse între 150 de lei şi 650 de lei şi pot fi achiziţionate din următoarele spaţii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Sala Palatului, Librăriile Adevărul şi Eminescu, Magazinele Flanco, Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, Magazinul Biletfan – staţia de Metrou Unirii 1.

Foto credit: Jose Carreras

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.