Jose Carreras, Ştefan Bănică, Scorpions şi Morcheeba – concertele lunii decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jose-carreras-stefan-banica-scorpions-si-morcheeba-concertele-lunii-decembrie/

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti în luna decembrie, cu un spectacol dedicat Crăciunului, iar Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de sărbători.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti în luna decembrie, cu un spectacol dedicat Crăciunului, iar Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de sărbători.Show-urile trupelor Scorpions şi Morcheeba completează seria de evenimente care vor avea loc, în această lună, în Capitală.

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti, cu un spectacol dedicat Crăciunului, care va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo, pe 15 decembrie. Celebrul tenor va transforma Pavilionul Central de la Romexpo în „casa lui Moş Crăciun”, oferind cadouri muzicale unice.

Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de Crăciun, pentru al doisprezecelea an consecutiv, şi va susţine o serie de spectacole intitulate ,,Alerg printre stele” pe 13, 14 şi 15 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Scorpions, cea mai cunoscută trupă hard rock/ heavy metal din Germania, revine în România şi va susţine un concert la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, pe 14 decembrie, în cadrul unui nou turneu, „Rock’n Roll Forever”, început în septembrie. Turneul trupei Scorpions cuprinde ţări precum Rusia, Ucraina, Lituania, Estonia, Finlanda şi România.

Regal muzical cu Jose Carreras

După ce, anul trecut, Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru toţi fanii care au dorit să îl asculte live pe Jose Carreras, anul acesta, maestrul revine să susţină o adevărată gală de Crăciun pentru toţi românii iubitori de tradiţie şi muzică de calitate.

Natalia Ushakova se va afla, în decembrie, pe scena de la Romexpo, alături de tenorul José Carreras, celebrul nepot al acestuia – dirijorul David Gimenéz, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, notează Mediafax.

Citiţi şi: Jose Carreras va cânta la Bucureşti sub bagheta propriului nepot

La concert, publicul va asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă, precum ,,Ave Maria”, „White Christmas”, ,,Have Yourself a Merry Little Christmas”, dar şi bucăţi muzicale celebre, precum ,,The impossible dream” din ,,Man of La Mancha”, ,,Traviata”, ,,Roso – pel teu amor”, ,,Passione” şi multe altele.

Jose Carreras

Jose Carreras la World Economic Forum

Trupa Morcheeba revine la Bucureşti, cu un concert de promovare a noului ei album, ,,Head Up High”, care va avea loc pe 11 decembrie, la Arenele Romane (în cort). Albumul va fi lansat oficial pe 14 octombrie, dată care marchează şi lansarea primului extras pe single, ,,Gimme Your Love”.

De asemenea, Demis Roussos revine la Bucureşti anul acesta, pe 5 decembrie, pentru a susţine un concert pe scena Sălii Palatului, unde vor putea fi auzite atât piese specifice sărbătorilor de iarnă, colinde, cât şi hiturile sale.

Lista concertelor lunii decembrie în Bucureşti:

5 decembrie Demis Roussos – Sala Palatului (20.00);

7 decembrie Marcel Pavel – Sala Palatului (19.30); Benga – Atelierul de producţie (22.00);

11 decembrie Morcheeba – Arenele Romane – în cort (20.00);

13, 14 şi 15 decembrie Ştefan Bănică – Sala Palatului (19.30);

14 decembrie Scorpions – Pavilionul Central Romexpo;

15 decembrie José Carreras- Pavilionul Central Romexpo; Corul Madrigal – Ateneul Român (16.00, 20.00); Celelalte cuvinte – Hard Rock Cafe (21.00);

16 decembrie Aurelian Temişan şi The Funk Society – Sala Palatului (19.30); Mike Terrana şi formaţia Trooper – Silver Church; Paula Seling – Sala Radio (19.00);

17 decembrie Trei Parale – ArCuB (19.00); Vama – Sala Palatului (20.00);

18 decembrie ,,Regal Vienez”, cu Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg – Palatul Naţional al Copiilor;

19 decembrie Trupa Direcţia 5 – Cinematograful Patria (19.00);

20 decembrie ,,Vienna Classic Christmas”, cu Strauss Festival Orchestra Vienna – Sala Palatului;

21 decembrie Johann Strauss Ensemble – Sala Palatului (19.30);

24 decembrie Divna – Ateneul Român (18.00).

26 decembrie Grigore Leşe – Ateneul Român.

Foto credit: Jose Carreras

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.