Julianne Moore, premiul Francois Truffaut, la Festivalul de film Giffoni
https://www.ziarulmetropolis.ro/julianne-moore-premiul-francois-truffaut-la-festivalul-de-film-giffoni/

Actriţa Julianne Moore va primi pe 16 iulie premiul Francois Truffaut al Festivalului de film Giffoni. Printre cei care au mai fost onoraţi cu acest premiu se numără: Bud Spencer, Jeremy Irons, Michelangelo Antonioni, Abbas Kiarostami, Alberto Sordi, Ben Kingsley, Edward Norton, Jean Reno, Giancarlo Giannini şi Alan Rickman.

Un articol de Petre Ivan|10 Iulie 2017

Giffoni este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate copiilor și adolescenților. Mii de adolescenți vin din toată lumea în comuna Giffoni Valle Piana, din apropiere de Salerno, pentru a învăța despre realizarea filmelor, dar și pentru a juriza filmele sau a se întâlni cu vedete internaționale.

Regizorul francez Francois Truffaut a participat la festival în 1982 și a fost atât de impresionat încât a scris o scrisoare în care afirma: “Dintre toate festivalurile de film, Giffoni este cel mai necesar.”

Actrița laureată cu Oscar și Globul de Aur a lucrat cu regizori de marcă în timpul carierei ei, printre care Robert Altman, Steven Spielberg, Joel și Ethan Coen, Paul Thomas Anderson, Gus Van Sant și Todd Haynes.

În acest an, Julianne Moore joacă în filmul “Wonderstruck”, al lui Todd Haynes, prezentat în premieră la Cannes, și va apărea în toamnă în filmele “Kingsman: The Golden Circle” (împreună cu Colin Firth și Halle Berry), precum și în filmului “Suburbicon”, al lui George Clooney, alături de Matt Damon.

Cea de a 47-a ediție a Festivalului de film Giffoni are loc în perioada 14-22 iulie, iar printre participanți se vor afla Bryan Cranston, Amy Adams și Kit Harington.

Foto: Julianne Moore – facebook

24
/05
/19

Pe 7, 8 și 9 iunie de la ora 19:00, Happy Cinema București prezintă un film documentar dedicat artistului Paul Gauguin, care a lăsat totul pentru a-și urma inspirația primitivă ce l-a influențat să reinventeze pictura occidentală.

24
/05
/19

S-au împlinit, zlele trecute, 27 de ani de la premiera filmului (cu un succes fenomenal) „Basic Instinct“, una dintre cele mai controversate pelicule din istoria cinematografiei din cauza violenţei groteşti şi a sexualităţii explicite.

17
/05
/19

Două documentare germane revelaţie realizate la începutul anilor `90 despre noua viaţă de după comunism dintr-o comună bănăţeană şi despre călătoria unuia dintre localnici în America vor putea fi descoperite la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 18 şi 21 iulie la Timişoara şi Gottlob.

16
/05
/19

Keanu Reeves, cunoscut în special pentru interpretarea rolului Neo din trilogia ''The Matrix'', a primit marţi unul dintre cele mai vechi privilegii de la Hollywood, actorul lăsându-şi amprentele mâinilor şi picioarelor în cimentul din faţa TCL Chinese Theatre din California

15
/05
/19

CRONICĂ DE FILM Cum să redai just în cinema durerea pe care o provoacă celor rămași în urmă moartea unei persoane? Regizorul francez Mikhaël Hers oferă un răspuns emoționant în „Amanda” (2018), cronica plină de delicatețe a relației dintre un tânăr și nepoata sa, în Parisul de după un atac terorist.

15
/05
/19

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început aseară cu proiecţia lungmetrajului „The Dead Don’t Die” al lui Jim Jarmusch, selectat în competiţie. Juriul este prezidat de Alejandro González Iñárritu, primul mexican preşedinte al juriului din istoria Festivalului de la Cannes.

Page 1 of 23512345...102030...Last »