Julianne Moore, premiul Francois Truffaut, la Festivalul de film Giffoni
https://www.ziarulmetropolis.ro/julianne-moore-premiul-francois-truffaut-la-festivalul-de-film-giffoni/

Actriţa Julianne Moore va primi pe 16 iulie premiul Francois Truffaut al Festivalului de film Giffoni. Printre cei care au mai fost onoraţi cu acest premiu se numără: Bud Spencer, Jeremy Irons, Michelangelo Antonioni, Abbas Kiarostami, Alberto Sordi, Ben Kingsley, Edward Norton, Jean Reno, Giancarlo Giannini şi Alan Rickman.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2017

Giffoni este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate copiilor și adolescenților. Mii de adolescenți vin din toată lumea în comuna Giffoni Valle Piana, din apropiere de Salerno, pentru a învăța despre realizarea filmelor, dar și pentru a juriza filmele sau a se întâlni cu vedete internaționale.

Regizorul francez Francois Truffaut a participat la festival în 1982 și a fost atât de impresionat încât a scris o scrisoare în care afirma: „Dintre toate festivalurile de film, Giffoni este cel mai necesar.”

Actrița laureată cu Oscar și Globul de Aur a lucrat cu regizori de marcă în timpul carierei ei, printre care Robert Altman, Steven Spielberg, Joel și Ethan Coen, Paul Thomas Anderson, Gus Van Sant și Todd Haynes.

În acest an, Julianne Moore joacă în filmul „Wonderstruck”, al lui Todd Haynes, prezentat în premieră la Cannes, și va apărea în toamnă în filmele „Kingsman: The Golden Circle” (împreună cu Colin Firth și Halle Berry), precum și în filmului „Suburbicon”, al lui George Clooney, alături de Matt Damon.

Cea de a 47-a ediție a Festivalului de film Giffoni are loc în perioada 14-22 iulie, iar printre participanți se vor afla Bryan Cranston, Amy Adams și Kit Harington.

Foto: Julianne Moore – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.