Keanu Reeves, eternul sex symbol, a împlinit 55 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/keanu-reeves-eternul-sex-symbol-a-implinit-55-ani/

Născut într-o zi de 2 septembrie (1964) la Beirut, în Liban, actorul din Matrix, Point Break, Speed sau The Devil’s Advocate a împlinit, ieri, 55 de ani. Zilele trecute a fost confirmată oficial informaţia conform căreia Trilogia Matrix va avea o continuare. Filmul îi va avea în distribuţie şi de această dată pe Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss.

Un articol de Petre Ivan|3 septembrie 2019

”Nu pot deveni o parte a lumii în care soții își îmbracă soțiile ca niște femei ușuratice. O lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate. O lume populată de oameni în care te poți încrede numai când spun”promit!”. O lume în care femeile nu își doresc copii, iar bărbații nu își doresc o familie. În care fraierii se consideră de succes stând la volanul unui automobil care aparține părinţilor.

O lume în care pretindem cu ipocrizie credința în Dumnezeu, în care am uitat să iubim, iar modestia reprezintă un dezavantaj. O lume în care oamenii consumă toți banii şi timpul pentru a-și repara mașina la prima zgârietură, o lume în care femeile și bărbații nu se mai deosebesc , în numele ”libertăţii de alegere”, iar cei care aleg o cale diferită sunt consideraţi înapoiați. (…)” – Keanu Reeves

Keanu Reeves va juca din nou rolul lui Neo în Matrix 4

Lana Wachowski – cea care a scris și regizat și primele 3 filme Matrix alături de fratele său – va scrie scenariul și va regiza și al patrulea film Matrix. Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss vor reinterpreta rolurile lui Neo și Trinity.

Filmul va fi produs și distribuit de Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures.

Anunțul legat de apariția Matrix 4 a fost făcut, pe 20 august, de Toby Emmerich, președintele grupului Warner Bros. Picture.

Producția filmului va începe în 2020. Deocamdată, scenariul nu este cunoscut. De asemenea, nu se știe cum va fi abordat rolul lui Morpheus, care a fost jucat până acum de Laurence Fishburne.

Primele 3 filme Matrix – “The Matrix” (1999), “The Matrix Reloaded” (2003) și “The Matrix Revolutions” (2003) – au obținut împreună încasări de 1,6 miliarde de dolari.

Foto: Keanu Reeves – facebook

 

29
/03
/23

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, „Ștejarul și locuitorii săi” este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.

29
/03
/23

Festivalului de Film Românesc de la Nantes prezintă a doua sa ediţie în perioada 29 martie – 2 aprilie 2023, în organizarea Centrului Cultural Franco-Român de la Nantes şi având ca partener principal Institutul Cultural Român de la Paris. În luna Francofoniei, festivalul celebrează cultura română francofonă şi diversitatea culturală, marcând 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

27
/03
/23

În acest sfârșit de săptămână începe Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, care revine în 2023 la București cu o selecție de 35 de filme documentare, trei retrospective, 8 evenimente de tip panel talk/workshop și o expoziție conexă.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

03
/03
/23

În luna martie 2023, Institutul Cervantes din București va prezenta online o serie de filme excepționale ale regretatului regizor spaniol Carlos Saura, un cineast care a dobândit deja un loc de necontestat printre zeii cinematografiei, omagiu prilejuit de decernarea, în acest an, a Premiului Goya de Onoare. Toate titlurile vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României).