Kevin Spacey lucrează la o carte
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-spacey-lucreaza-la-o-carte/

Actorul american Kevin Spacey, care este pasionat de scrisori şi obiecte personale care au aparţinut unor celebrităţi, lucrează la o carte despre arta de a redacta o epistolă.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2015

„Iubesc să ţin scrisori reale în mână. Îmi place foarte mult să am o scrisoare a lui Tennessee Williams, John Wayne şi Spencer Tracy şi să citesc despre ceva personal, dar nu o bârfă, ci despre exprimarea sinelui către un prieten, mi se pare unic şi amuzant şi relevant. Lucrez la o carte despre arta de a scrie scrisori”, a declarat Kevin Spacey, potrivit contactmusic.com.

Actorul în vârstă de 55 de ani, care a părăsit, în 2014, funcţia de director artistic al teatrului Old Vic din Londra, după zece ani, plănuieşte, de asemenea, o revigorare a carierei sale muzicale şi a declarat că doreşte să lucreze la o serie de noi cântece în anii următori.

Unde voi fi peste zece ani? Nu ştiu clar. Cărţile şi muzica vor fi o parte a vieţii mele. Îmi place să cânt. Vreau să am cântece noi cu care să lucrez – Kevin Spacey

Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” şi „Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects”.

Actorul american s-a remarcat recent interpretând rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood în drama politică „House of Cards”, produsă şi difuzată de platforma online Netflix. Pentru acest rol, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate şi a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Primetime Emmy.

Foto: Kevin Spacey – CINEMAGIA

29
/09
/21

Miercuri, 29 septembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian, roman distins cu Premiul Iasnaia Poliana, recent apărut în traducerea Luanei Schidu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – povestea unei iubiri târzii care salvează lumea într-un sat de piatră aflat pe vârful unui munte armean, unde magia și misterul și-au păstrat neatinse puterile. Participă: Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Cristian Pătrășconiu și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

27
/09
/21

„Faptul că sunt cu el, cu Ovidiu, mă determină să fac o călătorie în tinerețea mea și să-mi dau seama ce e cu adevărat fericirea. Dar, din păcate, fericirea nu o trăiești, ți-o amintești numai”, scrie Rodica Mandache în deschiderea cărții despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.