Kilipirim – bilanţ cu cele mai bine vândute titluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-bilant-cu-cele-mai-bine-vandute-titluri/

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și „De ce? Prima mea carte de întrebări” de Amy Shields.

În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: „Supercreierul” de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion și „Vinovatul“, de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul „Puterea armelor” de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin și „Festinul ciorilor”, de același autor.

La standul Polirom de la Kilipirim, topul a fost dominat de cărți de beletristică: „O femeie iubită” de Andreï Makine, „Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu și „În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.

Literatură pentru toate gusturile la Kilipirim

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, „The Bone Season”, domină topul de vânzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: „Secretele succesului” – seria Dale Carnegie și „Inteligența emoțională în Leadership” – seria Daniel Goleman.

„SISSI. Împărăteasa Austriei” de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de „Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului” de Nicolas Werth și ,,Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate” de Sławomir Rawicz.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

La standul editurii All de la Kilipirim, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.

„Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete” de Cornelius Agrippa – „Petrus din Apono” – Johannes Trithemius, „Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte” de Rahula Walpola și „Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Kilipirim

Cărţi din topul vânzărilor Kilipirim 

Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, „Cartea farselor” și „Cartea blestemelor”, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul „Regina Victoria” (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: „Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani” de Edmond Rossier, „Marile civilizații” de Vahé Zartarian, precum și „Caligula”, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.

Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: „Châteaux of the Loire Valley”, „Eat Pray Love” şi agende de lux.

Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing de la kilipirim, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: „Formule matematice. Clasele V-VIII”, „Ușor de iubit, greu de disciplinat” de Becky A. Bailey și „Descoperim corpul omenesc”.

„Moș Crăciun”, „Scrisori către Moș Crăciun” și „Dansul omenilor de zăpadă” au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumpărat la Kilipirim, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: „Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1”, „DC: Batman’s Last Case” și „DC: Batman Eye of the Beholder”.

Foto credit: Kilipirim

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.