La moartea Stelei Popescu…
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-moartea-stelei-popescu/

Lumea artistică este în stare de şoc după moartea subita a actriţei Stela Popescu. „A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui”, a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veştii că Stela Popescu s-a stins din viaţă.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2017

Stela Popescu a fost un om de o mare generozitate”, a mai spus emoționat Florin Piersic, amintindu-și de cea care i-a fost întreaga viață o foarte bună prietenă și l-a susținut deseori.

Îmi vine greu să vorbesc despre Stela, care a fost o artistă unică, unică. A semănat numai cu ea, o artistă frumoasă, prezentabilă, inteligentă, cu multă inspirație, cu texte inspirate scrise de scriitori mari de umor, cu fundație de adevăr în textele astea. Aici este ceea ce-l face pe un artist de comedie mare — putere de a înțelege ceea ce spune, puterea de a descoperi ceea ce frământă sufletul omului și îl face să râdă. A face pe cineva să râdă este mult mai greu decât a-l face să plângă. – Dorel Vișan.

„Am auzit şi nu îmi vine să cred. Am crezut că este o glumă de prost gust… La vitalitatea ei… Doamne, vară de vară la Boema împreună… Nu ştiam că este bolnavă sau că s-a întâmplat ceva. O mare artistă!”, au fost primele cuvinte ale Margaretei Pâslaru.

Acum câteva zile, am stat de vorbă cu ea. De când o știu, ea tot timpul își păstra demnitatea nu arăta că o doare ceva. Mă injecta cu optimism, îmi dadea tonus, mă injecta cu bună dispoziție. Ce mare păcat. Eu am o vorba: ne strigă la catalog Doamne-Doamne. Probabil că, uneori, Doamne-Doamne e nedrept cu unii. De data asta, cred că a fost nedrept cu Stela. Dumnezeu să o odihnească!. – Ion Dichiseanu.

„Stela Popescu a fost, este și va fi una din cele mai mari actrițe ale României. Este o pierdere ireparabilă, pentru că puțini au avut un profesionalism de talia ei. A îmbrățișat toate genurile de teatru, teatru de revistă, unde a strălucit mai ales în perioada comunistă, prin textele pe care le spunea și cuplurile făcute de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică, cu Alexandru Arșinel, dar mai ales pe textele regretatului soț, Maximilian. Făceau deliciul publicului și dădeau o urmă de speranță. În același timp, a făcut nenumărate filme, teatru numai de calitate, a lucrat cu majoritatea marilor artiști din România — un exemplu de mare profesionalism la care tinerii actori ar trebui să se uite cu admirație și sfințenie. Drum cu lumină!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca”

Prin moartea Stelei se lasă o cortina de intuneric peste teatrul romanesc. Generatii întregi am învățat de la ea să muncim, să fim disciplinați, să fim profesioniști. Îmi pare nespus de rău. Am pierdut o actriță extraordinară. Teatrul românesc e în doliu. – Virgil Ogășanu.

„Nu am lucrat niciodată cu ea, nici la film, nici la teatru. Ea a fost pe tronsonul varieté şi nu ne-am intersectat. Dar, fireşte, suntem puţini, ne ştim între noi. Chiar nu îmi vine să cred, pur şi simplu! Cum s-a stins aşa, parcă dintr-odată, pentru că era de o vioiciune şi tot timpul temperamentul ei a fost absolut de invidiat şi hazul şi umorul ei. A fost ca o flacără tot timpul. Pur şi simplu chiar poţi să spui că s-a stins, dat fiind că aşa a trăit, ca o flacără. Îmi pare rău” , a declarat Mircea Diaconu

Avea spectacol zilele astea. Nu ne vine a crede! Este o mare drama pentru toți cei care au iubit-o, dar pentru mine… vă dați seama. –  Alexandru Arsinel.

(Surse: Agerpres si Digi24)

Stela Popescu a murit joi după-amiază în locuința ei, la vârsta de 81 de ani. Actriţă de teatru, televiziune şi film, doamna teatrului românesc a tras cortina peste o carieră de 59 de ani. Potrivit reprezentanților ISU, citați de Realitatea TV, la ora 15:32 a fost primit un apel la 112 prin care se anunța că actrița Stela Popescu a fost găsită în curtea propriei case. Salvatorii au ajuns la fața locului după doar 8 minute, însă tot ce au putut să facă e să constate decesul. Stela Popescu va fi condusă duminică pe ultimul drum.

*

Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi depus vineri, în jurul orei prânzului, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Capela Cernica. 

Foto: Stela Popescu –  Zoltan Lorencz

 

08
/12
/14

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater, a devenit unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscar, după ce a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.