Lansare de carte și dezbatere în prezența ambasadorului Republicii Coreea în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-de-carte-si-dezbatere-in-prezenta-ambasadorului-republicii-coreea-in-romania/

Vă invităm luni, 4 aprilie 2022, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la evenimentul de lansare a volumelor Coreea de Nord. Viaţa dincolo de clişee şi Coreea de Sud. Povestea unui fenomen economic, politic şi cultural, apărute în imprintul Corint Istorie.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

La eveniment vor lua cuvântul Excelența Sa Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, istoricul Adrian Cioroianu, diplomatul Cristian Diaconescu, Claudiu Degeratu, expert în securitate internațională și Sorin Turturică, coordonator Corint Istorie. Discuția va fi moderată de jurnalistul Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia. Daniel Tudor, autorul celor două volume, va transmite audienței un mesaj înregistrat.

Jurnalistul britanic Daniel Tudor a trăit un deceniu în Coreea de Sud, timp în care a intervievat afaceriști prestigioși, politicieni, lideri religioși, legende ale sportului, poeți, vedete rock și erudiți. În volumul Coreea de Sud. Povestea unui fenomen economic, politic și cultural, Tudor cercetează originile culturale, caracteristicile, implicarea societății în politică, afaceri și locuri de muncă, regulile familiale și manifestarea în domenii ca gastronomia, muzica și cinematografia, precum și chestiunile sociale atât de importante pentru viitorul Coreei, inclusiv interacțiunile lor cu străinii. Cartea atinge diferite subiecte precum șamanismul, relațiile de clan, dilema cu privire la relația cu vecina Coreea de Nord, legende referitoare la modul în care se fac afaceri și explicația cu privire la problemele sociale cauzate de învățarea limbii engleze. Această ediție cuprinde și materiale noi legate de evenimentele recente, precum demiterea doamnei președinte Park sau Incidentul Sewol.

Volumul Coreea de Nord. Viața dincolo de clișee, scris împreună cu jurnalistul James Pearson, conține o sinteză extrem de complexă a societății nord-coreene de azi. În șapte capitole antrenante, autorii dezvăluie cum arată cu adevărat viața nord-coreenilor de rând, folosindu-se de nenumărate surse documentare – de la interviuri cu liderii elitei politice conducătoare de la Phenian la transfugi, de la diplomați la reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și comercianți transfrontalieri, precum și de relatări în engleză, coreeană și chineză.

23
/03
/22

„Oamenii lui Putin. Cum a recuperat KGB-ul Rusia și apoi a atacat Occidentul” de Catherine Belton este considerată una dintre cele mai actuale investigații despre ascensiunea lui Putin și a sistemul putinist instaurat la Kremlin. Cartea este disponibilă acum și în limba română, la Editura Litera.

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?