Lansare de librarie in Bucuresti in prezenta lui Pascal Bruckner
https://www.ziarulmetropolis.ro/lansare-de-librarie-in-bucuresti-in-prezenta-lui-pascal-bruckner/

O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezenţa scriitorului Pascal Bruckner, potrivit site-ului agenţiadecarte.ro. Scriitorul francez Pascal Bruckner a fost invitat la eveniment de Institutul Francez, pentru o sesiune de autografe şi discuţii cu publicul. Librăria „Kyralina” va fi deschisă pentru publicul larg începând de sâmbătă şi va cuprinde […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezenţa scriitorului Pascal Bruckner, potrivit site-ului agenţiadecarte.ro. Scriitorul francez Pascal Bruckner a fost invitat la eveniment de Institutul Francez, pentru o sesiune de autografe şi discuţii cu publicul.

Librăria „Kyralina” va fi deschisă pentru publicul larg începând de sâmbătă şi va cuprinde în proporţie de 80% titluri în limba franceză, dar şi câteva în limba germană şi traduceri în limba română ale unor autori francezi şi germani aparţinând literaturii clasice şi contemporane. Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiane, cât şi prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărţilor de copii şi al benzilor desenate. Librăria se adresează mai ales francofililor şi germanofililor din România, dar şi expaţilor francofoni şi germanofoni din ţara noastră.

Proiectul este finanţat parţial dintr-o bursă câştigată de Sidonie Mézaize, unul dintre cei doi asociaţi ai librăriei. Fundaţia Lagardere este cea care a acordat bursa, restul investiţiei provenind din fondurile proprii ale celor doi acţionari.

Potrivit lui Sidonie Mézaize, Kyralina face referire la Panait Istrati şi la personajul său Chira Chiralina.
„Istrati, autor de sânge român şi de limbă franceză, reprezintă o punte literară între cele două ţări. Dar mai mult de atât, ne este drag pentru ceea ce a fost: un om pasionat, dornic de libertate şi de călătorii, independent şi plin de fantezie. Kyralina reprezintă ceea ce a fost el, un spirit liber, în căutare de poveşti şi poezie. (…) Ne dorim ca acest spaţiu să fie unul viu şi să găzduiască evenimente în care să interacţionăm cu publicul, de la ateliere dedicate copiilor până la degustări de vin. Vom organiza seri ‘apéritif’, aniversări pentru copii în sala de lectură, dar şi alte tipuri de întâlniri. În cadrul acestor evenimente vrem să ne întâlnim cu clienţii noştri şi să le aflăm părerea, de care vom ţine seama atunci când vom face selecţia de carte sau vom gândi viitoare evenimente”, a afirmat Sidonie Mézaize, potrivit sursei.

Cei doi asociaţi au în plan şi dezvoltarea unei platforme online prin intermediul căreia să vândă în întreaga ţară titlurile din oferta librăriei.

Născut la Paris în 1948, Pascal Bruckner este un celebru romancier şi eseist francez.

Profesor invitat al universităţilor americane, Bruckner a ţinut, de asemenea, mai multe conferinţe în cadrul Institutului de studii politice din Paris şi a colaborat cu publicaţii precum „Le Nouvel Observateur” şi, în prezent, „Le Monde”.

Descris adesea drept „filosof al actualităţii”, Pascal Bruckner este cunoscut în România mai ales pentru romanele : „Paria, Luni de fiere” (adaptat la cinema de Roman Polanski), „Hoţii de frumuseţe” (Premiul Renaudot, 1997) şi „Copilul divin”.

Pascal Bruckner se numără printre invitaţii din acest an ai Institutului Francez la Târgul de carte Gaudeamus 2012, care s-a deschis miercuri la Romexpo.

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.